Hacker richt zijn pijlen op Gwendolyn Rutten

© *

De jongste dagen lijkt geen enkele politicus nog veilig op Twitter. Een of meerdere onbekende(n) hebben al verschillende accounts gehackt en vreemde boodschappen de wereld ingestuurd. Nadat eerder al Joke Schauvliege en Peter Van Rompuy het slachtoffer waren, is het deze keer de beurt aan Gwendolyn Rutten (Open VLD). "Ik stop ermee", klinkt de gehackte boodschap. "Die bedriegers van Open VLD zullen er niet goed van zijn. Met zo een partij kan je toch niet werken zeg..."

mab

Eerst was het de beurt aan Joke Schauvliege (CD&V). Begin deze week stuurde ze een wel heel vreemde tweet de wereld in: “Ik vind het toch jammer dat de CD&V en de N-VA nog steeds geheimen verbergen van de bevolking. Dit kan niet meer. Hier doe ik niet aan mee!”

Al snel volgden nog een reeks vreemde tweets, van onder meer van N-VA'ers Anneleen Van Bossuyt en Peter Van Rompuy. Ook Raf Terwingen, de CD&V-burgemeester van Maasmechelen, bleef niet buiten schot.

Zaterdagavond was het dan de beurt aan Open -VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is de eerste keer dat de hacker(s) hun pijlen richten op de Open VLD. Tot nog toe waren alleen N-VA en CD&V-politici het slachtoffer van de hackers.

Het is nog niet bekend wie de daders zijn en wat hun motief is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen