Koerdische strijder van de Volksbeschermingseenheden (YPG) vuurt met een zwaar machinegeweer naar militanten van IS in Raqqa, in juni vorig jaar.
Volledig scherm
Koerdische strijder van de Volksbeschermingseenheden (YPG) vuurt met een zwaar machinegeweer naar militanten van IS in Raqqa, in juni vorig jaar. © REUTERS

Turkije lanceert aanval op door VS gesteunde Koerdische milities in Syrië

De Turkse strijdkrachten hebben in Syrië de aanval ingezet op Koerdische milities. Doelwit is Afrin en omgeving dat in handen is van Syrisch-Koerdische milities die zich Volksbeschermingseenheden (YPG) noemen.

12 reacties

  • UGO DE MAEYER

    6 jaar geleden
    En Turkije doet maar ongestoord verder met fundamenteel internationaal volkerenrecht aan zijn laars te lappenen en het Westen kijkt maar gewoon toe. Wanneer gaat Europa nu eens zijn tanden laten zien, want 't lijkt erg tandloos zelfs niet in staat een een valse mond tanden aan te schaffen :)
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De YPG heeft nog nooit aanslagen opgeëist in Turkije. En waarschijnlijk ook nooit uitgevoerd, Ben Sen. Maar ze hebben ons wel van IS verlost. Terwijl Turkije jarenlang vrije doorgang verleent heeft aan duizenden IS terroristen. En volgens eigen binnenlandse journalisten en met de nodige bewijzen wapens geleverd heeft aan terroristische groepen in Syrië en Olie afnam om hen te financieren.
  • Ben Sen

    6 jaar geleden
    Terreurgroep die verschillende bomaanslagen hebben opgeist in Turkije is volgens westen de good guys,typisch westerse hypocrisie moesten deze terroristen een aanslag plegen in westen dan dropten ze tonnen bommen op hun hoofd maar aanslagen plegen in Turkije is legitiem zeker.
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    De VS maar ook Frankrijk zijn erg actief om, na hun mislukte poging om Syrië uit het Russische kamp te halen, het land op te splitsen zoals ze met Joegoslavië hebben gedaan.
  • Nils De Vriendt

    6 jaar geleden
    Het voetvolk dat IS verdreven heeft, de risico's genomen en de tranen gelaten. Wat een schande!! Waar zit de EU, de VS en Rusland nu?