Paus Franciscus.
Volledig scherm
Paus Franciscus. © REUTERS

Paus Franciscus beschuldigt slachtoffers van seksueel misbruik van laster

Seksueel misbruikPaus Franciscus heeft in Chili om vergeving gevraagd voor de seksuele misdrijven van priesters in het Zuid-Amerikaanse land. Tegelijk verdedigde Franciscus een bisschop die seksueel misbruik door een priester met de mantel der liefde zou bedekt hebben. De paus benadrukte dat sommige vermoedelijke slachtoffers zich schuldig hebben gemaakt aan laster.

12 reacties

  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Dit is een weinig respectvolle houding van de slachtoffers van een sexueel misdrijf. Een misdrijf moet bestraft worden en geloofd die paus nu echt dat de geloofwaardigheid van de kerk hierbij gediend is als er nog gelovigen zijn hier!
  • Lucas De groot

    6 jaar geleden
    Die weet toch dat het nog wat te vroeg is voor carnaval.
  • john Roderigas

    6 jaar geleden
    wie gelooft die prietpraat nog. blijven ontkennen, den deze heeft er meer dan genoeg van;
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    De titel van dit artikel geeft toch een verkeerd beeld van wat de Paus gezegd heeft. Men moet bedachtzaam zijn voor misbruik van beiden kanten want het vals beschuldigen van aanranding komt voor en meer dan je denkt. Meestal is dat dan wel aangestuurd door volwassenen die gewoon wraak willen nemen op iemand die hen ergens niet aanstaat. Ben persoonlijk getuige geweest van een voorval en het ging om een priester. Dus altijd voorzichtig zijn.
  • pascal pilchard

    6 jaar geleden
    vroeger werd ge uit het dorp gejaagd als ge durfde uw mond opendoen. nu houdt de ene zn hand boven de andere.