Soldaten van het Vrije Syrische Leger zwaaien met hun wapens en de Turkse vlag in Azez.
Volledig scherm
Soldaten van het Vrije Syrische Leger zwaaien met hun wapens en de Turkse vlag in Azez. © EPA

Turkije start grondoffensief tegen Koerdische milities in Syrië

Het Turkse leger is gestart met een grondoffensief in de Noord-Syrische regio Afrin, die momenteel nog gecontroleerd wordt door Koerdische milities. Dat meldt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in een televisietoespraak.

25 reacties

  • Ben Sen

    6 jaar geleden
    Turken hebben meeste IS terroristen gedood dan alle andere landen,dus kom hier niet zeveren he. Wat ze hier achter houden van waarheid van je vanachterover.
  • kamil ozkaya

    6 jaar geleden
    Jongens jongens man man mensen posten maar reacties zonder enig idee wat er allemaal aan gaande is kort uitleg de amerikanen bouwen een leger basis in het midden oosten door gebruikt te maken van ypg en isis das allemaal een dikke complot voor mensen aan iets te laten geloven !
  • John Van Meirvenne

    6 jaar geleden
    Men moet nu ook maar eens een spoedzitting vragen bij de vn. Erdogan wil zijn landje uitbreiden
  • Eray Buday

    6 jaar geleden
    Turken beschermen hun grens gebied..de vraag is hier aan de mensen hier die turkije beschuldegen.wat doet westen eigenlijk in syrie en irak?tegen IS strijden zeggen ze maar turkije heefr meer IS strijders gedood dan alle westerse lande te samen.Is is opgericht door amerika en israel.
  • Karl Franz

    6 jaar geleden
    En wat als Syrië vindt dat ze dat verdienen en hen een stukje Syrië geven Orhan? Turkije heeft zich niet te moeien in een ander land. De Koerden hebben véél meer gedaan dan de Turken tegen IS.