Euro Hockey Indoor (v) - België pakt toernooizege en behoort opnieuw tot top acht Europa

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische nationale indoorhockeyploeg bij de vrouwen (FIH 9) heeft vandaag in Ukkel de divisie B van het EK gewonnen. In hun laatste wedstrijd in groep D wonnen de Belgen met 3-0 (rust: 2-0) van Engeland (FIH 21). De Indoor Red Panthers gaan zo in 2020 opnieuw in de A-divisie aan de slag, de top acht van Europa. Twee jaar geleden degradeerden ze uit die divisie. Na de 3-0 zege tegen Oostenrijk (FIH 6) gisterenavond waren de speelsters van coach Sven van der Most al quasi zeker van een plek in de top twee en promotie. Bij de rust leidde België met 2-0 dankzij treffers van Charlotte Englebert (5.) en Justine Rasir (15.). Een minuut voor het einde van de tweede periode wist Rasir een tweede keer te scoren. Dankzij doelvrouw Elodie Picard slikte België geen enkel doelpunt in het hele toernooi.

België krijgt op het hoogste niveau waarschijnlijk het gezelschap van Oostenrijk, dat voldoende heeft aan een gelijkspel in zijn laatste partij tegen Kroatië (FIH 23).

bron: Belga