Afghaanse regering stelt dodental aanslag Kaboel bij naar achttien burgerslachtoffers

door
Belga
Leestijd 1 min.

De aanval van de taliban op het luxueuze Hotel Inter-Continental in de Afghaanse hoofdstad Kaboel heeft volgens de regering het leven gekost aan achttien burgers: vier Afghanen en veertien buitenlanders. De cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken liggen opvallend lager dan de 43 burgerslachtoffers waarover het lokale nieuwsagentschap ToloNews bericht had op basis van bronnen bij de veiligheidsdiensten. Volgens de cijfers van Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken bevinden zich bij de veertien buitenlandse slachtoffers onder meer één Kirgies, één Griek en negen Oekraïners. Van de drie andere buitenlanders kon de nationaliteit nog niet worden meegedeeld.

Daarnaast zijn nog tien mensen, allemaal Afghaanse burgers, gewond geraakt, zegt Nasrat Rahimi, de woordvoerder van het ministerie. Voorts zijn volgens Rahimi ook de zes aanvallers om het leven gebracht, wat het totale dodental op 24 brengt. Het is nog niet duidelijk of dat dodental nog verder zal oplopen.

Eerder had ToloNews nog melding gemaakt van 43 burgerslachtoffers. Het nieuwsagentschap baseerde zich daarvoor op bronnen bij de veiligheidsdiensten. Ooggetuigen en de Afghaanse media hadden de aanvankelijke balans van de regering nog als ongeloofwaardig afgedaan. De Afghaanse overheid staat erom bekend het aantal slachtoffers van geweld wel vaker te minimaliseren.

Bron: Belga