Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Rijkste 1 procent streek vorig jaar 82 procent op van nieuwe rijkdom

De rijkste één procent van de wereldbevolking zag vorig jaar 82 procent van de nieuw gecreëerde rijkdom naar zich gaan, zegt Oxfam vandaag in een rapport aan de vooravond van het Wereld Economisch Forum in Davos. 

33 reacties

  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Misschien eens een cursus begrijpend lezen volgen Luc Lepoudre, want dat staat er helemaal niet. De rijken krijgen het meeste en geven de kruimels aan de rest. Dit is een degoutante polarisatie van rijkdom en macht.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het voordeel van die evolutie is dat de meeste van die welstellende in de betere middenklasse op termijn ook de armen gaan vervoegen. Dat weten ze ook eens wat dat is. Het is maar een kwestie van tijd. Aangezien de koek die overblijft voor de 99% anderen steeds kleiner wordt. Maar toch zichzelf naar de ondergang stemmen.
  • Edmond Dillien

    6 jaar geleden
    En het is de domheid van de 99% die niet mee mogen delen die het systeem ondersteund, in de V.S. staan de Republikeinen bekend voor hun "rijke mensen politiek" en zie ze hebben de meerderheid en een president waar de rest van de wereld grote ogen van trekt, zelf gekozen, he.
  • Theo Collewaert

    6 jaar geleden
    Het grote doel van NVA in België , en ze zijn goed bezig maar velen hier ten lande zijn ziende blind. Ze betalen blijkbaar zeer graag wat NVA vraagt om het darna uit te delen aan hun rijke vrienden en fraudeurs.
  • pol snot

    6 jaar geleden
    Dankzij liberaal beleid.