Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Samenwonen is te duur voor mensen in armoede

Samenwonen moet makkelijker worden voor uitkeringsgerechtigden, zegt het Steunpunt Armoedebestrijding vandaag in De Standaard. Hun financieel verlies is nu te groot.

27 reacties

  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    Iedereen kijkt toch zo graag naar de scandinavische landen als het op steun aankomt: Daar moeten de steuntrekkers allemaal, zonder uitzondering werken voor de gemeenschap dus helpen kinderen oversteken aan school, onkruid verwijderen, etc. Voer dit ook in in België zodat ze hun leef"loon" verdienen ipv te potvertieren! Een koppel met 2 kinderen kan beter uiteen gaan en doppen om onder 1 dak te leven en dan 4500 netto te cashen van de staat ipv te gaan werken voor 3000!
  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Nee sorry, dit systeem is wel normaal. Als je gaat samenwonen moet je als partners ook solidair zijn met elkaar en niet de solidariteit afwentelen op de maatschappij. Als je gratis geld krijgt van de samenleving moet je er maar tegen kunnen dat er een maatschappelijk werker huisbezoeken inplant. Begeleiding heet dat. Ik heb ook geen privacy, de fiscus weet alles en kleedt me zelfs financieel uit!!!
  • Krysia ostrega

    6 jaar geleden
    Mensen die leven van een uitkering ,genieten van vele voordelen ,huishuur dokter en zo verder,werkende mensen zelfs met 2 verdieners betalen veel meer huishuur dokters enc,in de prive zouden de huurprijzen moeten dalen ,het verschil is te groot !Vele jongeren kunnen die hoge huurprijzen niet meer opbrengen,houden amper iets over van hun loon!Daar zou dringend iets moeten aan gedaan worden,om leefbaar te leven.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    mr deweale Mario een tweewoonst is oplossing ofwel 2flats op zelfde verdiep want anders gaat ze nog meer verliezen dan geld straks iets te veel en gedaan voor verzorging aan3€of poetshulp
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Heeft dat Steunpunt ook maar enig idee wat het een uitkeringsgerechtigde ( gepensioneerde) kost om samen te wonen (gehuwd) in een (OCMW) rusthuis ? Na allebei een volledige loopbaan in de prive ? Een voorbeeldje uit het Antwerpse, € 3500,00/ maandelijks . En ????? Of dacht het Steunpunt dat het pensioen van beiden volstaat ?
  1. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    149

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.
  2. PVDA wil sociaal verzet tegen pensioen met punten: "Tot en met de dag van de verkiezingen, als het moet"
    Verkiezingen

    PVDA wil sociaal verzet tegen pensioen met punten: "Tot en met de dag van de verkiezin­gen, als het moet"

    Op de nieuwjaarsreceptie van de PVDA in Antwerpen hebben partijvoorzitter Peter Mertens en federaal parlementslid Raoul Hedebouw opgeroepen tot sociaal verzet tegen de plannen voor een pensioen met punten. "En dat tot en met de dag van de verkiezingen (van 2019; nvdr) als het moet." Dat systeem heeft in het buitenland alleen nog maar geleid tot lagere pensioenen en nog langer werken, stellen ze. Nu vakbonden en werkgevers er niet uitraken, is de regering weer aan zet. "Die is bang dat de pensioenkwestie de verkiezingen zal beheersen", denkt Mertens.