BELGAONTHESPOT
Volledig scherm
© BELGAONTHESPOT

Directie Vandemoortele hekelt "stakingspost van buitenstaanders" in Henegouwse Seneffe

De stakingspost die deze ochtend werd opgetrokken aan de vestiging in Seneffe (Henegouwen) van voedingsbedrijf Vandemoortele, bestaat voor 90 procent uit mensen die niet van het bedrijf zijn. Dat zegt de directie. Ze herhaalt dat de werknemer voor wie gestaakt wordt, werd ontslagen omdat hij de fundamentele regels van het bedrijf niet volgde, en niet omdat hij ABVV-vakbondsafgevaardigde was.

11 reacties

  • William Van den Berghe

    6 jaar geleden
    Sommige vakbondsafgevaardigden denken dat ze diplomatiek onschendbaar zijn en zich meer kunnen permiteren dan een ander. Voor veel van zulke kerels is opkomen voor het belang van hun medearbeiders het laatste van hun zorgen.
  • Dany Herman

    6 jaar geleden
    Tja het was in West-Vlaanderen nie goe genoeg dus moeij jet mo weten
  • René Schoeters

    6 jaar geleden
    Werknemers staan vaak op een vakbondslijst alleen maar om zich veilig te stellen en volop te profiteren. Wat hier gebeurt is weet ik niet, maar denken dat je daardoor wat meer mag is blijkbaar een logisch gevolg! Je kan het vergelijken met een interim werknemers die de benen van onder zijn lijf loopt en wanneer hij een vast contract krijgt plots enkele weken ziek is!
  • rudy van eembeeck

    6 jaar geleden
    verhuis naar vlaanderen en dan is het gedaan met die miserie ze zullen dan wel weten wat ze kwijt zijn eens zien of de rode vakbond hun loon gaat betalen het zal dan vele minder zijn
  • paul lemmens

    6 jaar geleden
    kom naar het vlaamse land en daar hebt Notionele Rudy die nog erger is , zolang de regering niet ingrijpt tegen dat terroristisch gedoe van de vakbonden investeren ze beter in het buitenland , niemand kan begrijpen dat een vakbond meer verdient aan een werkloze dan aan een werkende , dus hun leuze is zoveel mogelijk naar den dop en wij brengen ons geld veilig naar het buitenland