thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Zo krijg je zelf geen griep als je thuis voor een zieke zorgt

De griep is sinds vorige week officieel in het land, en er wordt hier en daar al duchtig op los gekucht, geniesd en gerild. Een woonst delen met iemand die al een virus te pakken heeft, verhoogt de kans dat ook jij bedlegerig bent binnenkort. Wil je het gevaar op besmetting zoveel mogelijk inperken? Volg dan deze zes tips van Good Housekeeping op.

12 reacties

  • linda thinks

    6 jaar geleden
    marijke van Wezer , Danny Holdensrath ben bijna 60 me nog nooit laten vaccineren en ook nog nooit griep gehad , het vaccin is trouwens tegen de griep van vorig jaar het virus muteert elk jaar het vaccin heeft dus een beperkte of geen werking
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Ooit eenmaal vaccin gehad en moordend ziek 4 dagen in bed geplakt. Ik ga in deze periode niet winkelen op drukke plaatsen en al lang op voorhand zorg ik voor mijn overlevingspakket :-)
  • Gudo Courtois

    6 jaar geleden
    Al jaren vaccin, geen griep meer gehad. Trouwens niet laten vaccineren is zeer egoïstisch, moest iedereen zich laten vaccineren wereldwijd dan was er geen griep meer. Idem dito : bof, mazelen, rode hond ed.
  • Mark Peeters

    6 jaar geleden
    Moesten de mensen al eens thuis blijven ipv uit schrik (begrijp niet waarom) ziek te gaan werken er zouden al voor de helft minder zieken zijn. Trouwens zit in ziekenzorg en meeste die ik ken en griepvaccin laten zetten hebben evenveel kans om dit toch te krijgen. Zelf nog nooit gezet en is al 10 jaar geleden ik de griep heb gehad. En wat alcohol hiermee te maken heeft weet ik in de verste verte niet, nog nooit een druppel gedronken dus die stelling zal van de alcohol zelf komen ....
  • marijke van Wezer

    6 jaar geleden
    Ik laat me al jaren vaccineren tegen de griep . Heb sinds nooit meer de griep gehad Ook na de inenting reageer ik niet op die spuit zoals sommigen beweren .