Palestijns president Pahmoud Abbas en Federica Mogherini, Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlandbeleid.
Volledig scherm
Palestijns president Pahmoud Abbas en Federica Mogherini, Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlandbeleid. © AFP

Abbas dringt bij Europese ministers aan op snelle erkenning Palestijnse staat, zij houden de boot af

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft de lidstaten van de Europese Unie opgeroepen om snel over te gaan tot een erkenning van de Palestijnse staat. "Dit zal de deur naar vrede openen", zo verklaarde hij voor aanvang van een werklunch met de ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel. De Europese ministers zijn echter niet van plan dit in de nabije toekomst te doen.

13 reacties

  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Gaan ze knielen voor die huichelaar die ons honden noemt?
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Stel je voor, ze minachten ons, noemen ons ongelovige honden, sturen terroristen, krijgen tientallen miljarden steun en dan moeten we hen nog erkennen als staat ? Nogal christelijk als je het mij vraagt : slaat iemand je op je wang dan moet je hem de andere wang toekeren zodat hij nogmaals kan slaan. Je zou op de duur Trump gelijk beginnen geven.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Bij Feredica Mogherini is hij wel aan het juiste adres. Zoals die kan tekeer gaan tegen Israël, ho la la
  • paul van gele

    6 jaar geleden
    Geef eerst hier de mensen die heel hun leven hebben gewerkt een degelijk pensioen. In plaats van de terroristen te gaan steunen met belasting geld
  • Ronny Wauters

    6 jaar geleden
    Hopelijk gaan ze er niet op in want dit heeft geen enkele meerwaarde en zal alleen maar voor nog meer problemen zorgen!!!