Uitzonderlijk transport te water: nieuwe kraan voor Antwerp Gateway

Aan de Berendrechtsluis werd deze morgen een kraan toegezwaaid die wordt geïnstalleerd aan het Deurganckdok. Het uitzonderlijk transport te water moet de capaciteit van DP World aan Antwerp Gateway verhogen.

ph

Ook vorige week werd al zo’n containerkraan over het water getransporteerd. De twee nieuwe megakranen worden in dienst genomen op Antwerp Gateway. In totaal zullen er dan 11 kranen op de kaai van DP World Antwerp staan.

Sinds begin augustus 2017 werden beide hoogvliegers Liebherr-kranen geassembleerd aan het Delwaidedok. Eind februari 2018 worden beiden kranen in dienst genomen en zijn ze volledig operationeel, klaar om de grootste schepen te behandelen

Met de komst van de 2 nieuwe kranen is Antwerp Gateway helemaal klaar om de grootste containerschepen te ontvangen. De Liebherr-kranen hebben een hijshoogte van 52 meter en kunnen tot 25 rijen containers behandelen. De investering van 21 miljoen euro zorgt ervoor dat de terminal klaar is om schepen te ontvangen van meer dan 20.000 TEU.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER