Foto Masscho
Volledig scherm
© Foto Masscho

Meer dan 5.000 mensen wachten op inburgeringscursus door herstructurering

BinnenlandMeer dan 5.000 mensen wachten nog altijd op een inburgeringscursus Maatschappelijke Oriëntatie bij het Agentschap Integratie en Inburgering. Dat maakt de vakbond BBTK vandaag bekend in het licht van de 170 geplande ontslagen wegens een herstructurering bij het agentschap.

8 reacties

  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    We zijn nu al tweederangsburgers, binnenkort helemaal. De sociale zekeheid zal als eerste verdwijnen.
  • Marc Verdonck

    6 jaar geleden
    Die cursus moeten ze in eigen land volgen voordat ze naar hier komen. Waarom moeten wij dit betalen?
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Fredien zal pas later beseffen dat inburgering en opleiding voor deze mensen ,een hoogst noodzakelijke maatregel is om werkgevers van de nodige krachten te voorzien. Maar ja daar moet je wel een beetje voor nadenken ! vraag maar eens na bij unizo en voka !
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Crevits daarjuist op VTM welke kindjes meestal afwezig zijn in de peuterklassen overal."Het gaat meestal over kindjes met een migratieachtergrond,dus van een andere cultuur".Dit dus volgens mevrouw Crevits. Dus niet integreren en aanpassen en inburgeren.Ook volgens haar,"meestal zijn deze kindjes later ook minder goed in school"....Taalachterstand.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Je mag je natuurlijk niet afvragen wat dat ons allemaal niet kost, maar evenmin wat je er ooit voor in de plaats zal terug krijgen.