BELGAONTHESPOT
Volledig scherm
© BELGAONTHESPOT

EU "bijzonder ongerust" over Turks offensief in Koerdische enclave, Koerden komen op straat in Brussel

De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Federica Mogherini is "bijzonder ongerust" over het Turkse offensief tegen Afrin, een Syrische enclave die gecontroleerd wordt door Koerdische milities. Mogherini wisselde vandaag met de Europese ministers van Buitenlandse Zaken van gedachten over de Turkse operatie. Aan het Schumanplein, waar de ministers vergaderden, vond een Koerdische protestactie tegen het Turkse optreden plaats.

22 reacties

  • Waarheid achter de schermen

    6 jaar geleden
    De koerden moeten het niet hier protesteren maar daar gaan verdedigen. Of zijn ze laf? Dit geeft mij de indruk dat een IS strijder meer lef heeft dan jullie!
  • Tarik Akan

    6 jaar geleden
    @chris bogaerts: toch wel, jaloezie en angst dat het barst omdat TR zwaarder doorweegt en een significante rol speelt op alle vlakken dan heel EU samen. VS en EU vergeten steeds dat de wereld groter is dan henzelf. Als TR de poorten naar het westen opengooit voor de MILJOENEN vluchtelingen dan is het gedaan voor jullie. Wie dan wie sanctioneert zullen we dan nog eens bespreken.
  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    @Tarik Akan klopt De EU begint niks tegen jullie leger maar Amerika is iets anders. Onmacht en jaloezie ik vrees van niet als we de geldkraan dicht draaien en nog wat economische sancties er boven op doen dan is het vlug gedaan.
  • Tarik Akan

    6 jaar geleden
    Afgunst, jaloezie, onmacht en grote angst tegenover nu reeds wereldmacht en weldra supermacht TR ... dit is wat ik concludeer uit de kleinzielige reacties en verwensingen. VS noch EU zijn in staat gebleken om TR tegen te houden.
  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    @Cenkhan Kaya Turkije heeft een modern en zwaar bewapend leger. Moeten ze daarom een land binnen vallen en ''terroristen'' gaan uitroeien? Dat stukje grens kan het Turkse leger met gemak bewaken.
  1. Willem (21) neemt 5 zakjes ‘snus’ per dag, maar toxicoloog waarschuwt: “Kans op mondkanker neemt toe”
    PREMIUM

    Willem (21) neemt 5 zakjes ‘snus’ per dag, maar toxicoloog waarschuwt: “Kans op mondkanker neemt toe”

    “Ik gebruik vier tot vijf zakjes ‘snus’ per dag. Soms brandt mijn tandvlees, maar na een tijd voel je dat niet meer.” Zowat iedere dag steekt Willem* (21) snus onder zijn bovenlip. Sinds oktober vorig jaar is dat middel verboden in België, maar hij koopt het illegaal in de nachtwinkel. Wat maakt snus zo verslavend? Is het minder schadelijk dan een sigaret? Toxicoloog Philippe Jorens vergelijkt en geeft tips.
  2. Brengt boze buurman paardenevents in Waregem in gedrang? "Als het aan ons ligt, worden alle wedstrijden met elektronische muziek hier afgeblazen”
    PREMIUM

    Brengt boze buurman paardene­vents in Waregem in gedrang? "Als het aan ons ligt, worden alle wedstrij­den met elektroni­sche muziek hier afgeblazen”

    Het conflict tussen een buurman en Sport Vlaanderen over evenementen op de terreinen in Waregem escaleert. Vorig jaar dwong de buurman met succes de annulering van jumpingwedstrijden af wegens geluidsoverlast. Dit weekend staat een dressuurwedstrijd gepland, terwijl de vergunning eigenlijk nog ontbreekt. Volgens zijn advocate Griet Cnudde zijn de activiteiten storend en illegaal. “Maar telkens onze aanvraag wordt goedgekeurd, tekent dezelfde buurman beroep aan...”, klinkt het bij Sport Vlaanderen.
    Waregem