Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Voorlaatste deel van mysterieuze Dode Zeerollen ontcijferd

Israëlische onderzoekers zijn erin geslaagd om een van de laatste fragmenten van de Dode Zeerollen te ontcijferen. Het voorbije jaar puzzelden de wetenschappers zestig kleine fragmentjes bij elkaar en konden ze de naam van een festival identificeren dat de kering van de seizoenen aanduidt.

8 reacties

  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    In de commentaar lees ik veel onwetendheid als ze het over " Jezus " hebben. Men heeft in die dode zee rollen geen enkel woord over Jezus in teruggevonden. Het gaat over geschriften waarvan sommige meer dan 3500 jaar oud zijn, zij werden eeuwen met de hand overgeschreven. Het bijzondere aan de dode zee rollen is dat deze gedurende al die eeuwen van kopiëren er niets ontbreekt of is toegevoegd aan de verhalen.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    De persoon van Jezus heeft wel degelijk bestaan. Die man was eerder een rebel of vrijheidsstrijder die een opstand predikte tegenover de Romeinse bezetter en de corrupte stromannen van de Romeinse keizer, en dat heeft hem zijn kop gekost. Niets meer of minder dan de Che Guevara van zijn tijd.
  • David Lievens

    6 jaar geleden
    Jan hertogs, dat is simpel. Ze bestaan eenvoudigweg niet, dus Jezus bestond niet. Er is geen enkel bewijs dat die man bestond. Boeken die 300 jaar na zijn dood zijn geschreven door de sekte zelf, zijn geen bewijs. Je zou toch denken dat zo'n man, die openlijk protesteerde tegen de Joden en de Romeinen, beiden gevestigde waarden, door één of andere schrijver van die tijd zou vernoemd worden? Nergens één woord over een man met de naam Jezus, de zoon van God.
  • Jan hertogs

    6 jaar geleden
    Ik vraag me af wat er met die rollen is gebeurt die al het gedoe rond het "jezus" verhaal omver gooit .... ik kan me voorstellen dat ze dat doodzwijgen...stel je voor dat nu blijkt (en is zo) alles verzonnen is...de wereld meute die wakker wordt uit hun coma :-)
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    fascinerend en knap werk.