© Luc Daelemans

Jelle Engelbosch (N-VA) is kandidaat-burgemeester in Sint-Truiden

Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch is maandag op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Sint-Truiden officieel voorgesteld als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018.

Voor de N-VA-afdeling in Sint-Truiden was het een evidentie dat Jelle Engelbosch opnieuw de kopman werd. “Hij heeft de afgelopen jaren bewezen een dossiervreter te zijn, die vanuit de oppositie weegt op het beleid en vaak met eigen constructieve voorstellen komt”, zegt lokaal voorzitter Jan Vochten.

Engelbosch wil met N-VA na 2018 een “leidende rol” in het gemeentebestuur spelen. Hij schoof maandag dan ook meteen een aantal inhoudelijke prioriteiten naar voren. “De huidige beleidsploeg (onder CD&V-burgemeester Veerle Heeren, red.) organiseert veel leuke feestjes, maar de Truienaar heeft nood aan een bestuur dat de echte problemen aanpakt en een langetermijnvisie ontwikkelt. Er ligt heel wat werk op de plank en de nieuwe beleidsploeg zal moeten beseffen dat de verschillende beleidsdomeinen elkaar moeten versterken”, aldus Engelbosch.

“Zo snappen we niet dat de huidige ploeg wel de visie vastlegt op gebied van ruimtelijke ordening, maar daar geen mobiliteitsvisie aan koppelt. Een coherent mobiliteitsbeleid hangt niet alleen samen met het woonbeleid, maar bijvoorbeeld ook met lokale handel en dus tewerkstelling. Idem voor de aanpak van de drugsproblematiek. Wij willen Sint-Truiden teruggeven aan de modale Truienaar, en die ook de zekerheid geven dat zijn kinderen hier veilig naar school kunnen gaan”, besluit de kersverse lijsttrekker.

Engelbosch startte zijn politieke carrière in 2012 en haalde in Sint-Truiden zo’n tweeduizend voorkeurstemmen. De N-VA behaalde toen zeven zetels en werd daarmee na CD&V en sp.a de op drie na grootste partij in de Limburgse stad. Sinds 2014 zetelt Engelbosch ook in het Vlaams parlement, maar dat mandaat legt hij neer als hij tot burgemeester van Sint-Truiden wordt verkozen, zegt hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer