Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photonews

Gewezen advocate ging met 124.000 euro van cliënten aan de haal

Lieve P. (40), een gewezen advocate uit Zele, riskeert vier jaar cel voor verduistering. Ze sjoemelde tussen 2008 en 2013 met centen van cliënten waar ze schuldbemiddelaar voor was. In totaal verdween er 124.000 euro. De vrouw stond vandaag voor de Dendermondse rechtbank. Ze gaf toe dat ze fout gehandeld had, maar tot op de dag van vandaag heeft ze de slachtoffers nog altijd geen cent terugbetaald.

14 reacties

  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Wat ze leren op de Univ ?
  • jan pieters

    6 jaar geleden
    Ik heb ook ooit zo'n situatie meegemaakt. Een aangeslagen inboedel werd via een advocaat openbaar verkocht. "Het heeft niets opgebracht" zei hij mij, maar via de gerechtsdeurwaarder kreeg ik (toevallig !!!) te horen dat dit 1200 euro opgebracht had. Maw. meneer de advocaat ging het gewoon in zijn zakken steken. Toen ik hem erop wees verweet hij mij dan nog een agressieve houding. Je moet maar durven ! Je kan dus best die advocaten zoveel mogelijk controleren.
  • Proost Stefan

    6 jaar geleden
    De kat bij de melk zetten,noemen we dat
  • Hans Plas

    6 jaar geleden
    Ze werkt nu bij een bank? Hahaha. En “proberen leven door niet aan het probleem te denken?” Bewijs dat een advocaat niet noodzakelijk intelligent hoeft te zijn. Daarom waarschijnlijk deed ze schuldbemiddeling.
  • Jennie Speeckbeck

    6 jaar geleden
    Ik heb ook zo twee advocaten gehad, niets nieuws dus. Geld weg, maar gelukkig proces toch gewonnen.