© rr

Ton coke in Ecuador onderschept: drugs waren bestemd voor Antwerpen

De Ecuadoraanse politie heeft meer dan een ton cocaïne onderschept. De drugs waren bestemd voor Antwerpen en hadden volgens de autoriteiten een straatwaarde van 40 miljoen euro.

sare

De onderschepping van de grote lading cocaïne dateert van vorige week, zo meldt het Ecuadoraans ministerie van Binnenlandse Zaken.

De actie waarbij de drugs gevonden werden kreeg de naam ‘Pesca Blanca’ mee, ‘Witvis’ dus. De havenpolitie in Guayaquil had namelijk informatie gekregen dat er in een container met bevroren heek een grote zending naar ons land zou vertrekken. Dat werd bevestigd tijdens de controle. “In de dozen die normaal bevroren heek moesten bevatten, bleek cocaïne te zitten”, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. “1,45 ton om precies te zijn.” De Ecuadoraanse autoriteiten schatten de straatwaarde van het goedje op ongeveer 42 miljoen euro. In realiteit zou dat cijfer nog een pak hoger kunnen liggen, na versnijding van het poeder.

Uit Colombia

In Ecuador werd na de onderschepping van de drugs al zeker een man gearresteerd, het gaat om de verantwoordelijke van de firma die de zending verstuurde. Het hoofd van de antidrugsbrigade meldde dat de cocaïne afkomstig was uit Colombia. “Het onderzoek naar organisaties achter de uitvoer loopt”, besluit het ministerie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER