De Turkse oproerpolitie blokkeerde zondag het hoofdkwartier van de HDP in Diyarbakir nadat de partij had opgeroepen tot protest tegen het Turkse offensief in Syrië.
Volledig scherm
De Turkse oproerpolitie blokkeerde zondag het hoofdkwartier van de HDP in Diyarbakir nadat de partij had opgeroepen tot protest tegen het Turkse offensief in Syrië. © AFP

Turkse politie gaat over tot massale arrestaties na kritiek op militair offensief tegen Koerden

De Turkse politie heeft naar aanleiding van de militaire operaties tegen Koerdische milities in het noordwesten van Syrië razzia's uitgevoerd en een resem oppositieleden gearresteerd. Onder hen ook politici van de pro-Koerdische oppositiepartij HDP, zegt partijwoordvoerder Ayhan Bilgen. Volgens de kritische krant Cumhuriyet werden gisteren ook minstens vijf journalisten wegens kritische opmerkingen op de sociale media opgepakt. Het staatspersbureau Anadolu maakt vandaag gewag van in totaal 91 arrestaties wegens "het maken van propaganda voor terreurorganisaties".

36 reacties

  • Marcel Kunkeler

    6 jaar geleden
    Wordt tijd dat de wereld in koor laat weten dat het er ver over is wat het Turkse regime elke dag doet, mensen vervolgen (mond dood maken) omdat ze de waarheid wensen te uiten ) Turkije heeft een regime aan de macht die jezelf terroristisch mag bestempelen, tot over de land grenzen toe !! Erdogan is een dictator pur sang !!! Bijna 20 jaar op vakantie gegaan naar dit land, heb het nu echt wel gehad . Tenslotte is het te hopen dat ze nooit Europeanen worden !!!
  • İbrahim Calik

    6 jaar geleden
    Er moet hier eens goed onderscheid gemaakt worden van het koerdische volk en koerdische terreur bewegingen zoals PKK, PYD en YPG die met steun van het westen al jarenlang aanslagen plegen op turks grondgebied aan het turks en koerdisch volk. TURKİJE heeft een probleem met die terreur bewegingen en zit daardoor nu in syrie. Met het koerdische volk leven de turken al 100 den jaren in vrede samen.
  • peg waelput

    6 jaar geleden
    Wat er daar ook gaande is het blijft 1van mijn favoriete bestemmingen en zal nooit laten om naar daar op reis te gaan
  • Ben Sen

    6 jaar geleden
    Ingrid De Clerq,wie zegt dat hij onvlucht is,en en sinds wanneer is België u land?
  • Ben Sen

    6 jaar geleden
    Europese media is ziek en zit vol propaganda.