De afgezette Carles Puigdemont vandaag in Kopenhagen.
Volledig scherm
De afgezette Carles Puigdemont vandaag in Kopenhagen. © AFP

Madrid vastbesloten om te verhinderen dat Puigdemont incognito terugkeert: "Ook al doet hij dat in helikopter, boot of autokoffer"

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Juan Ignacio Zoido, heeft vandaag verzekerd dat de ordediensten "overal" in het land alert zijn om te verhinderen dat de Catalaanse separatist Carles Puigdemont incognito terugkeert naar Spanje, ook al doet hij dat "in een helikopter, ULM of boot", zelfs "in de koffer van een wagen".

45 reacties

  • rob jamers

    6 jaar geleden
    Wie wil er een leider die zijn volk in de steek laat en een luilekkerleven leidt in ballingschap
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    toch heeft Rob overschot van gelijk!
  • guido taens

    6 jaar geleden
    Wat is eigenlijk volksraadpleging,ok ,volksraadpleging wil zeggen het volk raadplegen,maar ja ,het is de democratie,indertijd hebben wij dit ook mogen ondervinden bij boer DEHAENE ,die heeft ook niet toegelaten dat wij voor of tegen Europa waren,boer DEHAENE heeft ook op zijn eigen ALBERT 2 koning gemaakt ge ziet wat er van gekomen is ,niets dan BEDROG, en boer DEHAENE speelde koning in ONS land en dat ondervinden we nog alle dagen van hun bedrog partij de CDNV.
  • Ingrid De Cremer

    6 jaar geleden
    de verenigde staten hebben ,Groot- Britanie hebben ook hun eigen zelfstandige staten en regio"s , waarom kan dat in Spanje en Europa niet ? Remember ex-Joegoslavie, maar dan wel vredelievend.
  • Gil Groenewijn

    6 jaar geleden
    Ja, ik snoer helemaal niet de mensen hun mening, hun mond, hun vrijheid. Dàt alles moet binnen legaliteit gebeuren, anders vervalt om ten beginnen de vrijheid om de mening aanvaardbaar democratisch te houden. U mag ook denken dat men op een bepaalde baan beter 70 km mag rijden, maar als die snelheid daar niet toegelaten wordt, dan krijg je een boete. Zo is het met Puigdemont.