RV
Volledig scherm
© RV

China bouwt aan duikboot die ons glimp moet geven van diepste punt oceaan

Wetenschap11.000 meter onder de zeespiegel: daar ligt de diepste plek ter wereld. Chinese wetenschappers bouwen momenteel aan een onbemande duikboot die ons naar de bodem van de Marianentrog moet brengen en ons tegen 2020 een glimp moet geven van wat daar te zien is.

5 reacties

  • Robert Bruyland

    6 jaar geleden
    1100m = 1bar(oppervlakte) + 110bar{1100/10(want 1bar=10m waterkolon)} ==111bar omgevingsdruk. In mijn composiet gastanks van mijn auto zit +- 220bar druk .De techniek is er dus klaar voor , enkel een kwestie van centjes.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Zijn ze al geweest ,in docu gezien ,er waren op die diepte zelfs levende wezens ,men zou of had gedacht door de enorme druk daar niets aan te treffen,doch tegendeel was waar,de camera of tuig werd via een kabel naar onder gelaten op die diepte,op 8100 meter zijn zelfs nog vissen waar genomen,allemaal na te lezen op google als interesse er is.
  • Eduard Dierckx

    6 jaar geleden
    Niemand nu...nu..kent de juiste diepte, daarom gaan ze natuurlijk verkennen want de meeste zijn daar al geweest, doch in 'sommige' geschriften staat dat de hedendaagse kenners zich wel eens zouden kunnen vergissen.
  • Jonathan Wouters

    6 jaar geleden
    Spannend!
  • Charlie 33

    6 jaar geleden
    Niet te vergeten, het huidige record, uit 1960, werd gedaan in het diepzeevaartuig dat ontworpen en gemaakt werd in België (Court-Saint-Etienne, usines Henricot)