Joost De Bock
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost De Bock

Omdat steeds meer kinderen problemen hebben: "Maak van schrijven een apart vak op school"

Het is niet goed gesteld met de fijne motoriek van kinderen. Hun geschrift is vaak onleesbaar en ze weten niet hoe ze een potlood of pen moeten vasthouden. Experts trokken vandaag in Nederland, op de Internationale Dag van het Handschrift, aan de alarmbel. En kwamen met een voorstel: "Maak van schrijven een apart vak." Een goed idee, zegt ook een schrijftherapeute bij ons.

38 reacties

  • Ben Kenobi

    6 jaar geleden
    Misschien het is aan de ouders vragen of ze zelf wel deftig kunnen schrijven ik denk da ge nog gaat verschieten.
  • Miranda Mestdagh

    6 jaar geleden
    Schoonschrift : voor mij als linkshandige met vulpen was smurrieschrift !!!
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Gerhard VAN NIEUWENHOVE je kan je beter eens informeren beste man. Mijn kleinkinderen gaan nog alle dagen van 8,30 h tot 16h naar school behalve woensdag dan is het om 12h gedaan. Het enige verschil is dat wij vroeger schoon schrift kregen en dat bestaat niet meer. En dat de hoge scholen geen ganse dagen meer hebben was vroeger ook, en ook ik ben zaterdag nog naar school geweest maar dat waren geen GANSE MAAR HALVE DAGEN OOK EEN BEETJE EERLIJK BLIJVEN;
  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    Terecht.. Dit bevordert enigzins de technische vaardigheid in taalgebruik, sommige kinderen worden geprikkeld door de theorie en sommige door de praktijk van taalkunde. Wij hadden destijds 'schoon schrift'. Dit hoort terug in het hedendaags onderwijs, me dunkt.
  • MARC VAN DEN BROEK

    6 jaar geleden
    Dat resultaat krijg je met een generatie die digitaal wordt grootgebracht.