Station Gent-Sint-Pieters afgesloten na schietincident.
Volledig scherm
Station Gent-Sint-Pieters afgesloten na schietincident. © Sam Ooghe

VIDEO: Ooggetuige maakte beelden meteen nadat politie man met mes neerschoot in Gent-Sint-Pieters

GENTIn het station Gent-Sint-Pieters heeft de politie vanavond een man neergeschoten die met een mes zwaaide. De man is levensgevaarlijk gewond. Een ooggetuige kon beelden maken meteen na het incident.

34 reacties

  • Rosette Demets

    6 jaar geleden
    Goed gedaan van die agenten alleen te hopen dat zij niet worden uitgemaakt voor racisten
  • paul lemmens

    6 jaar geleden
    een politieman moed altijd het recht hebben om zijn vuurwapen te gebruiken als hij zich bedreigd voelt en men nadien geen regeltjes zoeken die hij niet zou toe gepast hebben
  • carlos caballero

    6 jaar geleden
    Straks krijgt die Afghaan op onze kosten een advocaat om een schadevergoeding te bekomen. Daar zal de commissie van de mensenrechten wel voor zorgen. Zo werkt justitie in ons land.
  • Paul Detandt

    6 jaar geleden
    Wat een sukkels, op die afstand nog missen. Nu krijgt de gekwetste zeker een levenslange uitkering en de flikken moeten met héél hun familie verhuizen naar het buitenland vanwege de represailles.
  • Jack Dereder

    6 jaar geleden
    Overdreven reacties. Het is een standaard gegeven dat als de politie een schot lost dat er een onderzoek komt. Dat is in heel de westerse wereld zo. Dat heeft niets met vervolging te maken.
  1. Mucopatiënte Eline (29) smeekt overheid om terugbetaling peperduur medicijn: “Ik ben nog niet klaar om dood te gaan”
    PREMIUM
    46

    Mucopatiën­te Eline (29) smeekt overheid om terugbeta­ling peperduur medicijn: “Ik ben nog niet klaar om dood te gaan”

    “Beste minister Frank Vandenbroucke, geef mij toegang tot het medicijn dat de kwaliteit van mijn leven kan verbeteren. Zodat ik weer kan gaan werken en ik een longtransplantatie kan uitstellen.” Zo klinkt de smeekbede van mucopatiënte Eline Thielemans (29), die de pech heeft drager te zijn van een zeldzame variant. Want daardoor heeft zij geen recht op de terugbetaling van een nieuw en life-changing geneesmiddel. “Ik heb opnieuw angst om dood te gaan.”
  2. Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeberhuisje wil parket vader van uitbaatster voor assisen wegens doodslag

    Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeber­huis­je wil parket vader van uitbaat­ster voor assisen wegens doodslag

    Het parket wil Roxan V., de vader van de uitbaatster van kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Gent, vervolgen voor doodslag op een zes maanden oude baby. De man schudde het meisje in februari 2022 zo hard door elkaar dat ze nadien in het ziekenhuis overleed aan een hersentrauma. En dat deed hij volgens de speurders met de intentie om te doden. Maar volgens Kris Vincke, de advocaat van V., was dat niet het geval: “Voor ons is het duidelijk dat de man nooit de bedoeling had om de baby te doden.”
    Gent