Zo warm je restjes eten het beste op
Bij grote honger zijn je ogen vaak groter dan je maag. Hierdoor zit je na bestelling vaak met restjes van het feestmaal. Hoe warm je deze gerechten op zodat ze lekker blijven? Wij hebben een aantal manieren voor je op een rij gezet.
Oven
Aardappelpuree is een gerecht waar je al snel teveel van maakt. Geen probleem, je kunt dit prima bewaren om later op te eten. Als je klaar bent voor een tweede ronde, moet je de puree alleen niet in een pan opwarmen. De puree gaat dan al snel op een klonterige lijm lijken die je liever niet opeet. Wat dan wel? Schep het in een ovenschaal met een beetje paneermeel en wat boter. Zo maak je snel en makkelijk een eigen aardappelgratin.
Het is zonde om brood weg te gooien als het één of twee dagen over datum is. Je kunt het namelijk nog prima eten als je het een aantal minuten in de oven doet. Bestrooi het brood met een beetje water en pak het in met aluminiumfolie. Zo kun je weer genieten van een lekker 'vers' broodje.
Het bestrooien met water kan sowieso geen kwaad als je iets in de oven doet. Zo krijgt het eten weer een krokante laag. Doe dit bijvoorbeeld ook met gefrituurde kip.
Microgolf
Eten dat je in de microgolf doet, raakt al snel uitgedroogd. Voor het opwarmen van rijst kun je dan ook het beste een keukenpapiertje nat maken en deze over de rijst leggen, welke je in de microgolfoven zet. Op deze manier droogt de rijst niet uit en kun je hier ook een dag later nog van genieten.
Pan
Heb je gisteravond pizza gegeten? We warmen de overgebleven stukken vaak op in de microgolf, maar de pizzapunten komen er slap en smaakloos uit. Hoe kun je ze het beste opwarmen? Niet in de oven, maar in de pan. Doe een beetje olie in de pan en bak de pizza ongeveer 2 minuten aan iedere kant en daar is je knapperige snack.
In tegenstelling tot normale rijst kun je risotto beter niet in de microgolf, maar in een pan opwarmen. Bij risotto is de textuur van het eten heel belangrijk. Voeg daarom wat wijn of bouillon toe tijdens het opwarmen. Let op: risotto kun je niet lang bewaren en vries het zeker niet in. Dit verandert de textuur en smaak van het gerecht te veel. Zo krijg je nooit meer de lekkere risotto die je gewend bent.
In tegenstelling tot al het andere gefrituurde eten kun je frietjes het beste opwarmen in een pan. Doe hier wat olie bij en je hebt weer heerlijke krokante frietjes.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerKoenraad Verstraeten