woensdag 24 januari 2018 - Hoeselt
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De kleuters van juffen Lutgarde en Jannicke zijn apetrots op hun vele postkaartjes. Sven Dillen

Post-project school Nederwijsje is overdonderend succes

Kleuters krijgen zelfs uit Sjanghai nieuwjaarswensen

Hoeselt

Er ligt veel papier in de eerste kleuterklas van juffen Lutgarde en Jannicke in het Nederwijsje in Hoeselt. Op de vloer, in de speelbakken, aan de muren… Overal zie je kleurrijke voorgedrukte of zelf ontworpen postkaarten, in alle vormen en formaten. “Het gevolg van ons project Post, dat in 2009 eerder toevallig begon. Het eerste jaar stuurden buren ons spontaan vijf kaartjes, nu zitten we al aan 1.400”, zegt Juf Lutgarde.

In de aanloop naar Nieuwjaar 2009 werkten ze in de kleuterklas zoals elk jaar aan de nieuwjaarsbrief. “De kleuters tekenden een kaart om aan mama en papa te geven”, zegt juf Lutgarde. “Het toeval wilde dat in dat jaar vijf kleuters een papa hadden die postbode was. Eén van hen stelde voor om een bezoekje aan de klas te brengen en wat te vertellen over het vele werk dat ze rond de eindejaarsperiode hebben.”

Zo kwamen de juffen op het idee om zelf nieuwjaarskaartjes voor de naaste buren van de school op te stellen en die dan ook als een échte postbode zelf te gaan bussen. “Onverwacht kregen we daarna vijf mooie wenskaartjes teruggestuurd. Meer nog, andere buren vroegen zich af waarom zij niet zo’n kaartje hadden gekregen. Natuurlijk zijn we het volgende jaar bij alle buren van de Nederstraat een nieuwsjaarskaartje in de bus gaan steken. Later deden we dat ook nog op het Onze-Lieve-Vrouwplein en we kregen steeds meer fijne reacties.”

Het begon in 2009 met vijf kaartjes. Dit jaar zitten we al aan 1.400 Juf Lutgarde

Flyers

Juf Jannicke: “Het project Post van onze kleuterschool wordt nu tot ver buiten Hoeselt gedragen. Familieleden en vrienden van kleuters en leerkrachten hielpen mee om in hun vereniging of bedrijf flyers te verspreiden die ons project voorstelden. Vandaag krijgen we nieuwjaarskaarten vanuit heel Limburg, uit Wallonië en zelfs wereldwijd. De verste kaart komt dit jaar uit Sjanghai. Bij de lokale frituur mogen we uit dank voor de nieuwjaarskaart op restaurant gaan en een telefoonwinkel bezorgt ons gsm’s zodat we kunnen vertellen over sms-berichtjes en selfies. Bpost zelf geeft ons petten, jassen, rugzakken en logo’s in bruikleen. Op mijn laptop leren de kleuters over mails sturen en natuurlijk komen op die manier ook weer nieuwe kaartjes binnen.”

De elf kleuters in het beginnersklasje zijn apetrots op alle kaartjes en postuitrusting die ze krijgen en mogen gebruiken. Tot aan het krokusverlof kan je hen nog verrassen met goede wensen voor 2018. Een kaartje sturen kan naar Nederwijsje – 1ste kleuterklas, Nederstraat 30, 3730 Hoeselt.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws