Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Officieel: het was nooit eerder zo warm op 24 januari

Bij onze noorderburen werd de warmste 24 januari deze ochtend al gemeten, wij moesten wachten tot de namiddag. In Ukkel duidde de thermometer 12,9 graden aan, een tikkeltje warmer dan de 12,6 in 2001 dus. Dat zegt weerman David Dehenauw.

22 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Michael Bruyneel, de aarde is al tientallen keren opgewarmd en weer afgekoeld. Soms razendsnel, 3-6 graden omhoog in amper 10 jaar (zie het Younger Dryas), soms heel langzaam in duizenden jaren. De huidige opwarming is begonnen rond 1700 en tot 1950 had de mens daar niets mee te maken. Hoeveel daarna, dat is nog steeds de vraag.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Er zijn waarachtig veel weermannen:vrouwen te vinden op het forum. Sommigen hebben zelfs een glazen bol.
  • Michael Bruyneel

    6 jaar geleden
    Marc werbrouck.. vroeger was de aarde niet aan t opwarmen. Je beseftniet wat de uitlaatgassen doen met de aarde. Gassen in een grote bol gas warmt op.
  • Jozef Dezeeuw

    6 jaar geleden
    Stookkosten lager? Nee hoor, wel minder verbruik maar stijgende prijzen en je betaald steeds meer voor minder.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Jaak Meyers, even wat opzoekwerk op internet en je hebt een antwoord op je vraag - je kan op meerdere manieren temperaturen meten.
  1. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.
  2. Nooit eerder zoveel stroom uit zon en wind. Zal uw energiefactuur straks dalen?
    PREMIUM

    Nooit eerder zoveel stroom uit zon en wind. Zal uw energiefac­tuur straks dalen?

    Een nieuw rapport laat er geen twijfel over bestaan: ook 2023 was voor Europa een jaar vol extreem weer. Veel warmer, natter en winderiger dan gemiddeld. In het sombere rapport gloort echter ook een streepje licht. Er werd vorig jaar een zeer positief record gebroken: nooit eerder produceerden we zoveel stroom uit zon, wind en water. Zijn we op weg om fossiele brandstoffen volledig te bannen? En doet dat uw energiefactuur straks dalen? “We hebben al 12 miljard euro uitgespaard dankzij zon en wind.”