Halsbrekende toeren tijdens afbraakwerken instabiele torenkraan

In Blankenberge werden woensdag twee straten geëvacueerd omdat door de hevige wind een torenkraan dreigt om te vallen. Het gemeentelijke rampenplan werd tijdelijk afgekondigd. De bouwfirma van de kraan kwam ter plaatse om het gevaarte af te breken, en dat leverde spectaculaire beelden op (zie boven).

tlg

De kraan stond opgesteld in de Sergeant de Bruynestraat. Volgens de brandweer was de kans reëel dat de kraan effectief zou vallen, en daarom werden twee straten in de buurt geëvacueerd. Het gemeentelijke rampenplan was tijdelijk van kracht, ook omdat er in de loop van de dag nog hevige rukwinden worden verwacht.

© tlg

Een 35-tal buurtbewoners werd geëvacueerd. De bouwfirma van de kraan kwam meteen ter plaatse en zorgde er voor dat de kraan opnieuw stabiel is door extra tegengewicht aan te brengen. Een andere firma kwam met twee andere kranen ter plaatse om de kraan af te breken, dat nam enkele uren in beslag.

Rond 17 uur konden de bewoners van Sergeant De Bruynestraat terug naar hun woonst. De bewoners van de Vrijheidsstraat moeten nog even wachten, maar het is een kwestie van minuten voor ook zij terug naar huis mogen. "De actie deze middag is uitermate goed verlopen. Er was een positieve samenwerking tussen alle hulpdiensten", aldus burgemeester De Clerck, die de situatie op de voet heeft gevolgd.

(lees verder onder de foto’s)

© tlg

© tlg

Eind december viel in Nieuwpoort een kraan op een flatgebouw. Toen viel er één dode, een 73-jarige vrouw, en drie gewonden. In totaal raakten 27 appartementen onbewoonbaar.

LEES OOK (+). Zij ontsnapten als bij wonder aan de omgevallen kraan: “Vreselijk dat onze buren niet zo veel geluk hadden als wij”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen