John Crombez.
Volledig scherm
John Crombez. © Eric de Mildt

John Crombez: "Waarom mensen criminaliseren die hun geweten volgen, mijnheer De Wever?"

John Crombez, voorzitter van sp.a., reageert in De Morgen op de uithaal van Bart De Wever naar de linkse partijen. De Wever schreef in een opiniestuk voor De Morgen dat de 'linksen' moeten kiezen: “Sociale zekerheid veiligstellen of vluchtelingen helpen”. Lees hieronder het integrale weerwoord van Crombez.

131 reacties

  • Rik Connaerdt

    6 jaar geleden
    Geld kan maar één uitgegeven worden. Het is dus wel degelijk een of of verhaal.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Wel beste John, ik wil je niet criminaliseren op basis van gisteren, eergisteren of nog een verder verleden, maar als ik moet kiezen tussen: mijn failliete sociale zekerheid veilig stellen en "oorlog" vluchtelingen helpen zeg ik op beide ja. Aan de onwilligen hun eigen weg te bepalen.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    dus volgens crombez mag je de wet overtreden als je je geweten volgt, als het over illegalen gaat en liefst van een bepaalde aanbidding. dit mag nochtans niet van hem als je bvb. een catalaan bent, een vlaams belanger, een ondernemer, een belegger, een belastingbetaler.
  • Daniel Bamps

    6 jaar geleden
    Mr. Crombez, onze welvaartstaat bestaat al lang niet meer; Dat woord mogen ze ook uit het woordenboek schrappen . Natuurlijk kan het voor politiekers zo nog wel een beetje zijn.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    crombez wil het echte debat met cijfers, ok. Hoeveel % van de erkende vluchtelingen werkt na 5 jaar en hoeveel leeft van een uitkering? hoe hoog is de werkloosheid bij de 3e generatie allochtonen van buiten de e.u? hoeveel % van de gevangenen zijn buitenlanders van buiten de e.u. of van allochtone afkomst?