De politiewagen met Jawad Bendaoud arriveert bij de rechtbank in Parij. Zwaarbewapende antiterrreureenheden bewaken het rechtsgebouw.
Volledig scherm
De politiewagen met Jawad Bendaoud arriveert bij de rechtbank in Parij. Zwaarbewapende antiterrreureenheden bewaken het rechtsgebouw. © AFP

Man die Abaaoud verschool staat na 3 jaar terecht

Vandaag begint het eerste proces in Frankrijk met betrekking tot de bloedige terroristische aanslagen in Parijs van 13 november 2015. De man die daders onderdak bood in de voorstad Saint-Denis, Jawad Bendaoud, moet zich met twee anderen voor de rechter verantwoorden.

3 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ik heb dat mannetje nog gezien op TV de dag na de aanslag. En maar zeggen dat hij alleen een dienst verleende en die mensen eigenlijk niet kende. Maar hier in Frankrijk wordt er meer vrijgegeven. Hij had een strafblad van hier tot ginder. Het manneke kan het alleen goed uitleggen. In België zouden de verhoorders er zo inlopen. In Frankrijk hebben ze wat meer ervaring. Die man wordt zal veroordeeld worden voor medeplichtigheid. Of ik zal zeer teleurgesteld zijn.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Hier zou dat geen probleem zijn want je mag illegalen of terroristen een schuiladres geven men mag toch niet binnenvallen.
  • walter boelen

    6 jaar geleden
    Medeplichtig dus dezelfde straf als de daders punt