De zelfrijdende auto van Tesla overleefde de klap in Los Angeles niet.
Volledig scherm
De zelfrijdende auto van Tesla overleefde de klap in Los Angeles niet. © Twitter

Test loopt fout af: zelfrijdende Tesla ramt brandweerauto

AutonieuwsTwee zelfrijdende auto's hebben los van elkaar verkeersongelukken gehad tijdens tests. Een Tesla ramde bij Los Angeles een brandweerauto van achteren. Een eindje verderop in San Francisco werd een motorrijder aangereden door een autonome auto van GM.

5 reacties

  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Ik heb een heel goede zelfrijdende auto. Ik rij zelf.
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    volgens mij toch niet moeilijk : zolang de wagen niet TOTAAL zelfrijdend is en je dus geen stuur meer hebt of dat die is ingetrokken in het dashboard, is de bestuurder verantwoordelijk ! techniek moet steeds onder kontrole blijven. Is de wagen totaal zelfrijdend ja dan de techniek natuurlijk verantwoordelijk, zoals met een lift bij voorbeeld of automatische slagbomen ......
  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Er zijn teveel variabelen op de weg waar zo een computer niet voor geprogrammeerd kan worden. De zelfrijdende auto zal daardoor nooit echt garantie kunnen bieden dat je veilig van A naar B gebracht wordt.
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Zolang de verantwoordelijkheid niet bij de constructeur ligt kopen slimme mensen geen zelfrijdende wagens. Als de bestuurder altijd aansprakelijk blijft is het de facto geen zelfrijdende wagen, dus waarom zou men dan veel geld betalen voor een waardeloze optie.
  • Dirk De Buyst

    6 jaar geleden
    Jammer van die mooie brandweerwagen.