De geneutraliseerde verdachte in de centrale hal van Gent-Sint-Pieters.
Volledig scherm
De geneutraliseerde verdachte in de centrale hal van Gent-Sint-Pieters. © Warre Demeurisse

Schietincident Gent-Sint-Pieters: parket vraagt aanhouding voor poging doodslag

GentDe Afghaanse man die in het station van Gent-Sint-Pieters de spoorwegpolitie aanviel met een mes en neergeschoten werd, wordt verdacht van poging doodslag. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen, dat de aanhouding vraagt van de man. 

9 reacties

  • Jose Van Hauwaert

    6 jaar geleden
    @Noels Vanhoof. Ik wist niet dat deze Afghaan, die met mes rondloopt, politieagenten aanvalt, een politieker was. U gaat ook nooit bij een Italiaan binnen om Chinees eten te bestellen hoop ik zo?
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Als dat geen terreur aanslag is,agenten die in dienst zijn gewoon aanvallen ?
  • gilberte Vergaelen

    6 jaar geleden
    Physisch gestoord, dus die gaat behandeld worden in het zothuis op onze kosten natuurlijk.. vliegtuig op en naar Afganistan
  • Patrick Van Verdegem

    6 jaar geleden
    Beste Niels , kan je misschien even zeggen tegen wie je tirade gericht is... en het verband met het artikel is mij ook niet helemaal duidelijk.
  • paul lemmens

    6 jaar geleden
    Verkeerde interpretatie , dit is een terroristische poging tot moord op een politieagent
  1. ONZE OPINIE. “Er komen meer dan een miljoen ‘Bompa Bockies’ aan: daar zijn we niet klaar voor”
    PREMIUM
    14

    ONZE OPINIE. “Er komen meer dan een miljoen ‘Bompa Bockies’ aan: daar zijn we niet klaar voor”

    Het maatschappelijk belangrijkste programma van het moment wordt gemaakt door een als bejaarde geschminkte 39-jarige die zichzelf Bockie De Repper noemt. Lees de reportage en kijk vooral zelf, want ‘Bompa Bockie’ is van het schoonste dat op televisie te zien is. “Over iets meer dan twintig jaar zullen er 1,2 miljoen 80-plussers zijn”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Misschien zorgt Bockie ervoor dat we eindelijk niet langer wegkijken van die enorme uitdaging.”
  2. Kennis van Afghaan die agenten bedreigde in station Gent: "Seraj was een lieve man. Ik vrees dat zijn stoppen zijn doorgeslagen. Een wanhoopsdaad"

    Kennis van Afghaan die agenten bedreigde in station Gent: "Seraj was een lieve man. Ik vrees dat zijn stoppen zijn doorgesla­gen. Een wanhoops­daad"

    De 28-jarige Afghaanse man die gisteren in het station Gent-Sint-Pieters met een mes op agenten afstapte en werd neergeschoten, is volgens zijn omgeving niet geradicaliseerd. In een post op Facebook geeft een kennis uiting aan zijn verwondering over het incident. Stefan Bracke noemt Seraj "een zeer vriendelijke Afghaanse man" die Nederlands leerde en zich behulpzaam toonde. "Ik vrees dat zijn stoppen zijn doorgeslagen. Misschien wel een posttraumatische psychose." Het parket gaat ervan uit dat de man met psychische problemen kampte, een terreurdaad wordt uitgesloten.