© gmd

De aanloop naar het BK wielrennen ondergaat lichte wijziging

De aanloop naar het Belgisch kampioenschap wielrennen ondergaat een facelift. Dwars door het Hageland verhuist van augustus naar juni en zal samen met de Elfstedenronde en Halle-Ingooigem de ultieme voorbereiding vormen op de Belgische titelstrijd in eigen land.

jefi

Dwars door het Hageland zou normaal verreden worden op 4 augustus, maar verhuist nu naar vrijdag 15 juni. De wedstrijd in de buurt van Aarschot zal zo de opener zijn van een Belgisch drieluik als aanloop naar de Belgische kampioenschappen wielrennen in Binche. Twee dagen later staat immers de Elfstedenronde in Brugge op het programma. Op 19 juni volgt Halle-Ingooigem, dat traditioneel de laatste Belgische wedstrijd voor de titelstrijd om de driekleur blijft.

De Omloop het Hageland en Halle-Ingooigem behoren tot de Napoleon Games Cycling Cup. Alle drie zijn het Europe Tour-wedstrijden categorie 1.1, twee niveaus onder de WorldTour dus. De koersen zullen live uitgezonden worden door Sporza, VTM, RTBF en Eurosport.

Vrijdag 15 juni 2018: Dwars door het Hageland Zondag 17 juni 2018: Elfstedenronde Brugge Dinsdag 19 juni 2018: Halle-Ingooigem

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer