Direct naar artikelinhoud
Muziek

Elton John kondigt laatste wereldtournee aan

Sir Elton John, vorig jaar in Barcelona.Beeld EPA

De Britse muzikant Sir Elton John (70) heeft woensdag aangekondigd dat hij maar één keer meer op wereldtournee zal gaan. Hij houdt ook in België halt. "Afgezien van een laatste tournee, ga ik niet meer touren", aldus de zanger/pianist in New York.

Die wereldtournee start in september en zal drie jaar duren. De "Farewell, Yellow Brick Road"-tour zal 300 keer halt houden, waaronder op 23 mei 2019 in het Antwerpse Sportpaleis. De ticketverkoop hiervoor start op 9 februari.

Sir Elton beloofde "verder creatief" te zijn en muziek te zullen maken. Zijn echtgenoot en hun twee kinderen zijn echter prioritair. De beslissing zou niets met recente gezondheidsproblemen te maken hebben. "Geloof me, als je ooit 300 shows geeft, dan ben je niet ziek", beklemtoonde hij.

Vorig jaar heeft hij een tournee door Zuid-Amerika moeten afbreken vanwege een levensgevaarlijke bacteriële infectie. Na zijn terugvlucht belandde hij meteen op de afdeling intensieve zorgen van een ziekenhuis.

Elton John legde uit de beslissing al in 2015 te hebben genomen, tijdens een verblijf in het zuiden van Frankrijk. De twee daaropvolgende jaren is de concertreis uitgetekend, wat ook bleek uit de snelle aankondiging van het Belgisch concert.

Elton John, voor de burgerlijke stand Reginald Kenneth Dwight, is al zowat een halve eeuw succesvol in de muziekbusiness en heeft meer dan 225 miljoen albums verkocht. Veel van zijn hits zoals "Candle in the Wind" zijn klassiekers geworden.