© BELGA

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Eupen wint verrassend van Charleroi

Met nog zeven speeldagen te gaan in de reguliere competitie is Eupen de rode lantaarn kwijt in de Jupiler Pro League. De Panda’s wonnen verrassend van Charleroi (1-0) en springen over KV Mechelen naar de voorlaatste plaats in de stand. Charleroi-speler N’Ganga scoorde een ongelukkige owngoal. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

jtp

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Eupen

Charleroi

Geen Mbaye Leye na zijn rode kaart tegen Standard, dus moest coach Claude Makelélé schuiven. Hij werd vervangen door Raspentino. Verder verhuisden Gnaka en Diagne naar de bank, Tirpan en Schouterden (terug uit schorsing) verschenen aan de aftrap. Bij Charleroi twee wissels in vergelijking met de wedstrijd tegen Moeskroen, Grange en Martos verschenen aan de aftrap ten koste van Zajkov en Baby.

Eupen wist wat het moest doen tegen Charleroi, en kreeg nog voor de aftrap verrassend nieuws te horen: KV Mechelen, de rechtstreekse concurrent, had zijn coach Jankovic ontslagen en vervangen door Dennis van Wijk. Eupen begon de match met twee punten achterstand, en stond al sinds speeldag 14 op de laatste plaats… maar kwam op slag van rust wel verrassend op voorsprong tegen de Zebra’s. Ocansey stuurde Koné diep, diens voorzet werd door N’Ganga knullig in eigen doel geduwd: 1-0 voor de thuisploeg.

Na de pauze moest Charleroi komen, maar de Carolo’s kenden duidelijk hun beste dag niet. De beste kansen waren nog voor Eupen, dat naliet om de score uit te diepen. Zo springt Eupen over KV Mechelen naar de voorlaatste plaats met één puntje meer, Charleroi ziet Anderlecht naderen tot op één punt na het gelijkspel tegen Waasland-Beveren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer