IN KAART: Bekijk hier hoeveel ambtenaren er in uw gemeente verdwenen of bijkwamen

Maakt het in Vlaanderen veel verschil of een gemeente links, rechts of centrum bestuurd wordt? Uit de besparingen op personeel is dat alvast niet te concluderen. Procentueel sneden het Gent van Termont (sp.a), het Kortrijk van Van Quickenborne (Open Vld) en het Leopoldsburg van Beke (CD&V) harder dan het Antwerpen van De Wever (N-VA).

38 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    In het kader van jobs, jobs, jobs.
  • am giraldo

    6 jaar geleden
    En moeten we daar nu gelukkig mee zijn ? Zoveel mensen minder werk.
  • willy goelen

    6 jaar geleden
    Nu moeten de grote graaiers aanpakken , wil zeggen gemeentes fusioneren en minder schepenen en brurgemeesters . Brengt per jaar honderden miljoenen op .
  • willy goelen

    6 jaar geleden
    De gemeente belastingen zijn al super hoog , nu zijn ze bezig via de sluikweg , de intercommunales . Sinds de crisisbelasting afgeschaft weer en de gemeente die inpikten is er al 2.5 % onroerende voorheffing bijgekomen en 800 opcentiemen en dan elektriciteit en water en huisvuil via de maffia intercommunales . En nog hebben ze niet genoeg ; alles samen elk jaar nog eens 4000 € voor de gemeente die niks voor u doen , alleen voor hun vriendjes zorgen .
  • Bertrand Vandemeulebroucke

    6 jaar geleden
    Als het nu met zoveel minder gemeenteambtenaren gaat, wilt dat zeggen dat er vroeger teveel ambtenaren waren of dat het werkvolume verminderd is of ook omdat er meer werk uitbesteed wordt aan privébedrijven ?