© Photo News

Van Gerwen houdt Huybrechts uit finale van European Darts Trophy in Mulheim

Kim Huybrechts (PDC 13) heeft zich net niet kunnen plaatsen voor de finale op de European Darts Trophy (PDC/€ 136.000) in het Duitse Mulheim. De nummer één van ons land verloor met 6-5 van de Nederlander Michael van Gerwen (PDC 1).

De 30-jarige Antwerpenaar won zijn achtste finale van de Engelsman Terry Jenkins (PDC 15) en dit na een thriller waarin beide spelers meerdere keren door elkaars darts braken. Zo nam Huybrechts een 3-1 voorsprong, maar Jenkins, bijgenaamd ‘The Bull’, won drie legs op een rij en dit na onder meer een 102 uitworp. Huybrechts wierp even later een 152 uitworp. Er kwam een elfde en beslissende leg aan te pas. Daarin brak onze landgenoot door de darts van Jenkins waarmee hij zijn plaats voor de kwartfinale veiligstelde. Met een gemiddelde van 89.27 per drie darts, waarbij Huybrechts 33.33% van zijn uitworpen lukte, was de wedstrijd echt geen hoogvlieger.

In de kwartfinale kreeg onze landgenoot de Welshman Gerwyn Price (PDC 22) voorgeschoteld. Price, een ex-rugbyspeler, moest toezien hoe Huybrechts een 5-1 voorsprong nam en dit na onder meer uitworpen van 95 en 101. Price profiteerde van enkele missers van Huybrechts om het verschil tot één leg te herleiden. In de tiende leg prikte Huybrechts zich met een 100 uitworp in de halve finale.

Voor een plaats in de finale moest Huybrechts het opnemen tegen de Nederlander Michel van Gerwen, ‘s wereld nummer één. Beide spelers wonnen om beurt hun leg wat resulteerde in 4-4. In de negende leg brak Van Gerwen door de darts van Huybrechts, die onmiddellijk terugsloeg met een 103 uitworp. In de beslissende leg nam Van Gerwen met een 140 en 171 worp meteen een voorsprong. Huybrechts kreeg nog één kans die hij miste, waarna ‘MVG’ met een 40 uitworp zich voor de finale plaatste.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer