Altijd al een eigen eiland gewild? Dit is je kans

Een eiland van zo’n 26 hectare, vlakbij het vasteland en met een eigen meertje in het midden. Het tropische klimaat moet je er misschien even bij fantaseren, want zo warm is het op het Schotse eiland Vaila Sound niet. Maar het is wel een buitenkansje voor iedereen die altijd al een eigen eiland wilde hebben.

nkdr

Een van de kleinere eilandjes van de Shetland eilanden, de meest noordelijke eilandengroep van het Verenigd Koninkrijk, staat te koop. Het eiland is iets meer dan 26 hectare groot en elk bod vanaf 280.000 euro is welkom, zo luidt het op ‘Vladi Private Islands’, een vastgoedwebsite voor eilanden.

Voor die prijs krijg je voorlopig niet veel meer dan het eiland, de enkele schapen die het bewonen en de restanten van een huis en een schuurtje. Voor de liefhebbers is er ook een heus mini-loch op het eiland, al kan onmogelijk bevestigd worden of daar net als in Loch Ness ook een monster in huist.

Volgens de Schotse wetten mogen er geen nieuwe projecten ontwikkeld worden op het eiland, maar de aanvragen voor restauratie van de bestaande structuren is al aangevraagd en goedgekeurd volgens de makelaar. Ook de plannen voor een watermolen, een aanlegsteiger, windmolen, zonnepanelen, een waterzuivering en regenwaterput werden goedgekeurd om het eiland volledig energie-efficiënt en ecologisch te maken.

Voor één keer dus geen tropisch eiland waar je de halve wereld voor zou moeten doorkruisen. Het enige nadeel? Het eiland ligt op ongeveer gelijke hoogte als de Noorse hoofdstad Oslo, wat betekent dat je er wel eens strenge winters kan meemaken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer