Direct naar artikelinhoud
Italië

Minstens drie doden nadat trein ontspoort nabij Milaan

Minstens drie doden nadat trein ontspoort nabij Milaan
Beeld REUTERS

In de buurt van Milaan is vanmorgen tijdens de ochtendspits een regionale trein ontspoord. Dat meldt Rai News. Bij het ongeval zijn minstens drie doden gevallen, meldt het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Daarnaast raakten dertien mensen zwaargewond en een honderdtal lichtgewond. Hulpverleners waren urenlang in de weer met het bevrijden van passagiers die in de trein bekneld waren geraakt. De reddingsoperaties zijn intussen beëindigd.

Gewonden zijn met helikopters naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht. Het ziekenhuis van Monza heeft eerder geplande medische ingrepen die niet spoedeisend waren uitgesteld om de gewonden door het treinongeval te kunnen helpen.

Minstens drie doden nadat trein ontspoort nabij Milaan
Beeld EPA

De Trenord-trein kwam van Cremona en was op weg naar Milaan. De trein ontspoorde in Seggiano di Pioltello. De oorzaak is momenteel nog onbekend. De trein telde zes wagons, maar enkel de middelste ontspoorden. Dat suggereert dat het ongeluk mogelijk veroorzaakt werd door een defecte spoorwegschakelaar.

Onderzoek moet daar meer duidelijkheid over brengen. Volgens een woordvoerder van de spoorwegmaatschappij naderde de trein het station met een normale snelheid.

Aan boord van de trein zaten honderden passagiers, veel van hen op weg naar hun werk in de economische hoofdstad Milaan. Het treinverkeer tussen de stations van Treviglio en Milaan is voorlopig stilgelegd.

Het laatste dodelijke treinongeval in Italië gebeurde in juli 2016. Toen kwamen 23 mensen om bij een dubbele treinbotsing tussen Corato en Andria, in de buurt van de zuidoostelijke stad Bari.

Minstens drie doden nadat trein ontspoort nabij Milaan
Beeld EPA

Twitter bericht wordt geladen...