© Victoriano Moreno

In deze Antwerpse tunnels wordt er in februari gewerkt

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert ook in februari weer periodieke onderhoudswerken uit aan de Antwerpse tunnels in haar beheer. Hieronder vindt u een overzicht voor de maand februari.

inke

Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open.

Kennedytunnel: 5 en 6 februari

In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 februari wordt er in de Kennedytunnel (R1) gewerkt, in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 6 op woensdag 7 februari, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u en 5u is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt ook de oprit Linkeroever om 20.30u afgesloten.

Beverentunnel: 7 februari

Tijdens de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 februari komt de Beverentunnel (R2) aan de beurt, in beide tunnelkokers. Tijdens de werken (22u-3u) is de Beverentunnel volledig afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de sluis van Kallo.

Craeybeckxtunnel: 7 en 8 februari

In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 februari wordt er in de Craeybeckxtunnel (E19) gewerkt in de koker richting Antwerpen. De daaropvolgende nacht, van donderdag 8 op vrijdag 9 februari, wordt er in de koker richting Brussel gewerkt. Tijdens de werken (tussen 21u en 6u) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid. De oprit van de Singel naar de Craeybeckxtunnel wordt vanaf 20.30u afgesloten.

Frans Tijsmanstunnel: 12 en 13 februari

Tijdens de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 februari wordt de Frans Tijsmanstunnel (R2) aangepakt in de tunnelkoker richting Stabroek. Tijdens de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 februari is de koker richting Beveren aan de beurt. Tijdens de werken (20u-6u) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere koker.

Beverentunnel: 14 en 15 februari

Ook tijdens de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 februari wordt er in de Beverentunnel (R2) gewerkt, eerst richting Stabroek. De volgende nacht, van donderdag 15 op vrijdag 16 februari, is de koker richting Beveren aan de beurt. Tijdens de werken (20u-6u) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de sluis van Kallo.

Bolivartunnel: 19 februari

In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 februari (22u-6u) wordt de Bolivartunnel (A112) ter hoogte van Antwerpen-Zuid onder handen genomen. Beide tunnelkokers zullen tijdens de werken afgesloten zijn. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid.

Leientunnels: 20 en 21 februari

In de Leientunnels in Antwerpen (Blauwtorentunnel, Van Eycktunnel, Gasthuistunnel) vinden er onderhoudswerken plaats tijdens de nachten van dinsdag 20 en woensdag 21 februari (20u-6u). Dinsdagnacht zijn alleen de Gasthuistunnel en de Blauwtorentunnel afgesloten, woensdagnacht zijn alle drie de tunnels afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid langs de binnenstad.

Waaslandtunnel: 21 en 22 februari

Tijdens de nachten van woensdag 21 en donderdag 22 februari wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. De tunnel is tussen 22u en 6u telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER