Deze homemade pecan pie is de calorieën meer dan waard
Als je zondigt, kan je maar beter ineens echt goed zondigen. En dan beland je al snel bij rijkelijke Amerikaanse desserts, zoals deze geliefde klassieker: de homemade pecan pie. Vooral in de zuidelijke regionen van de USA komt de taart tijdens feestdagen áltijd op tafel te staan. Crunchy noten, romig beslag, en afgewerkt met een bolletje ijs: zó hemels.
Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
250 g bloem, gezeefd
125 g suiker
125 g boter, kamertemperatuur
1 ei
zout
Voor de vulling:
100 g boter
3 eieren
215 g suiker
8 g vanillesuiker
zout
pecannoten
Zo maak je het:
Voor het deeg:
1. Wrijf met de hand de boter met de suiker zacht. Meng er de gezeefde bloem onder. Voeg een snufje zout en het ei toe en meng het onder het deeg tot het helemaal opgenomen is. Kruimel het deeg tussen je vingers tot je een homogeen geheel krijgt. Let op dat je het deeg niet overwerkt. Maak er een platte schijf van, wikkel het in huishoudfolie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Bestuif een proper werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte. Boter een taartvorm in en bekleed het voorzichtig met het deeg. Prik de bodem volledig in met een vork zodat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken. Bedek het deeg met bakpapier en vul de bodem met gedroogde erwten of bonen. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten gaar.
Voor de vulling:
1. Smelt de boter. Mix de eieren met de suiker, de vanillesuiker, de boter en een snuf zout.
2. Hak wat pecannoten fijn en roer ze door het beslag. Giet het beslag in de vorm en schik de overige pecannoten op de taart.
3. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar
Wil je nog meer zoetigheid? Probeer dan zeker onze mascarpone met speculoos!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Zin in een ijsje of eerder taart? Deze zoete zonde combineert ze allebei
-
Lidl
Ideaal voor een zondagse brunch: luchtige yoghurtpannenkoekjes
Eerlijk is eerlijk: voor pannenkoeken mag je ons altijd wakker maken. Maar van zodra de geur van deze yoghurtpannenkoekjes op zondagochtend in huis hangt, springen we meteen uit ons bed. De yoghurt zorgt voor extra luchtigheid, terwijl het verse aardbeiensausje on top een zalig zoet laagje geeft. Smullen geblazen! -
Lidl
Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
Nu het schooljaar stilaan op zijn einde loopt, is het soms moeilijk om creatief te blijven bij het vullen van de brooddozen. Snacktomaatjes of minikomkommertjes als tussendoortje zijn leuk, maar waarom zou je de dagelijkse portie groenten niet verstoppen in het brood zelf? Dit courgette-wortelbrood vult lekker, is extra voedzaam door de pitten en zaden en is bovendien te combineren met vrijwel elk beleg. -
-
Lidl
Back-to-schoolblues? Verwen je kroost met een lekkere aardappelpizza
-
Spaargids.be
Hoeveel zakgeld geef je aan een jong kind? En aan een tiener? Zo maak je een slimme beslissing
Nee, door zakgeld te geven, leer je je kinderen niet automatisch met geld omgaan. Maar het is zeker een goed begin. Vanaf wanneer geef je hen dan zakgeld? Hoeveel? En hoe evolueert dat bedrag naarmate je kinderen ouder worden? Spaargids.be vroeg advies aan financieel specialist Annelou van Noort, medeauteur van het boek ‘Later word ik rijk’. -
Independer
Van 60 tv-zenders minder tot geen programma's opslaan: waarom gooi je je decoder beter niet klakkeloos buiten?
Je hoort en leest het de laatste jaren wel vaker: kijkers die hun televisieabonnement opzeggen en alleen nog via het internet naar tv kijken. Zo bespaar je geld, dat is een feit. Maar er zijn ook goede redenen om je decoder tóch te houden. Independer.be somt ze op. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
-
HLN Shop
Is een automatische elektrische fiets interessant voor jou?
-
Lidl
Fan van ovenschotels? Deze versie met kip is zomerproof
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenboutfilets 3 tomaten 2 rode uien 1 rode paprika 1 gele paprika 1 venkel 80 g gemengde groene sla 2 teentjes knoflook bosje verse tijm 1 tl paprikapoeder 2 el balsamicoazijn (of gewone azijn met wat suiker) 1 stokbrood olijfolie peper en zout -
Lidl
Hartverwarmend herfstig: prei-aardappelsoep met krokante spekjes
Een lunch die écht vult en toch gezond is? Deze preisoep met aardappel en krokante spekjes kan doorgaan als maaltijdsoep, zonder echt zwaar op de maag te blijven liggen. Kies voor gerookt spek voor een extra smakelijke touch. -
Lidl
Deze aubergine-kippenballetjes zijn de ideale snack voor tussendoor
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer