Spontane staking in Carrefour-hypermarkten na aankondiging van ontslaggolf

© EPA-EFE

De bekendmaking van een massale ontslaggolf bij Carrefour België valt bijzonder slecht bij de werknemers van de winkelketen. Nadat eerder al het personeel in drie Waalse hypermarkten het werk neerlegde, sloten ook de winkels nabij het hoofdkwartier van het bedrijf in Evere, en de hypermarkt in Genk spontaan de deuren.

De christelijke vakbond CNE maakte een uurtje na de bijzondere ondernemingsraad waarop bekendraakte dat Carrefour 1.233 werknemers wil ontslaan bekend dat het personeel in de hypermarkten in de Henegouwse gemeenten Zinnik, Froyennes, en Haine-Saint-Pierre het werk zal neerleggen. De hypermarkt in Haine-Saint-Pierre zou fors moeten inkrimpen, en van het kleinere type-supermarkt worden.

Ook het personeel in de supermarkt in Evere, nabij het Belgische hoofdkwartier van het Franse bedrijf, sloot na de bekendmaking van het nieuws spontaan de deuren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de hypermarkt in Genk, die volgens de huidige plannen volledig gesloten moet worden, bleef het personeel aanvankelijk aan het werk, maar omstreeks 16 uur besloten de medewerkers dan toch om het werk neer te leggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen