Werknemers van Carrefour reageren emotioneel op het nieuws.
Volledig scherm
Werknemers van Carrefour reageren emotioneel op het nieuws. © EPA

Personeel legt werk neer in Waalse en Brusselse Carrefour-hypermarkten, mogelijk stakingen tot maandag

De vakbonden roepen niet op tot staking bij Carrefour. "Dat zou niet verstandig zijn. We moeten actie voeren op de momenten dat het nodig is", zegt Jan De Weghe van BBTK. Wel dekken de bonden spontane acties. In Wallonië en Brussel hebben werknemers het werk neergelegd en dat wellicht tot maandag.

29 reacties

  • Tony Vanheste

    6 jaar geleden
    Theo Van Hoof dan heb je zelf een baan gekozen om in het weekend te werken, je kan zltijd een andere zoeken met weekuren. Heb ik ook gedaan na 10 jaar Colruyt. Dus kom ni zeveren dat je plots ook weekenden moet draaien. Je wist het op voorhand. Hypocriet ben je want de premies voor weekend werk nam je er waarschijnlijk gretig bij. Zeveraar
  • Walter Van Criekinge

    6 jaar geleden
    Wat klagen jullie! Jullie gaan toch over de grens kopen of online. Dus geen werkvolk meer nodig in België.
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Dikke zever vangeel guido ondanks de vakbonden werk ik op zaterdag en zondag. Al heel mijn actieve loopbaan. Denk je nu echt dat er robots je brood bakken op zondag? Kom ook niet zeveren dat iemand kiest voor zondag werk. Denk je echt dat daar iemand zit om te springen? Vergeet het. Je neemt het er bij. Wees blij dat je kan genieten. Maar denk ook aan het winkelpersoneel, de horeca, brandweer, politie, bakker, beenhouwer, ... die wel op zaterdag en zondag werken. Ook bij nacht.
  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    Gewoon teveel volk hier en veel te weinig jobs. En bedrijven die besparen op personeels kosten. De wever heeft gelijk als je hier maar blijft binnen halen is onze sociale zekerheid kapot. Een ander artikel vandaag in deze krant waarin staat hoeveel zelfmoorden hier gebeuren en dan ook nog dat steeds meer Belgen anti depressiva slikken. Ja hoe komt dat.....
  • wil baken

    6 jaar geleden
    Al die commentaar op de vakbond altijd, zonder vakbond hadden wij NIKS ! Carrefour maakte vorig jaar 2.1 miljard winst in België omdat grote bedrijven steeds uit de wind worden gezet met fiscale cadeau's....laat ze alle belastingvoordelen maar terug betalen dan.