De Amerikaanse president Donald Trump is bereid 1,8 miljoen buitenlanders die als kind naar Amerika zijn gekomen - de zogeheten 'dreamers' - op den duur het staatsburgerschap te verlenen. Dat is ruim het dubbele aantal mensen dat nu bescherming krijgt onder de zogenoemde DACA-regeling.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump is bereid 1,8 miljoen buitenlanders die als kind naar Amerika zijn gekomen - de zogeheten 'dreamers' - op den duur het staatsburgerschap te verlenen. Dat is ruim het dubbele aantal mensen dat nu bescherming krijgt onder de zogenoemde DACA-regeling. © AP

Trump wil 1,8 miljoen 'dreamers' naturaliseren in ruil voor grensmuur

De Amerikaanse president Donald Trump is bereid 1,8 miljoen buitenlanders die als kind naar Amerika zijn gekomen - de zogeheten 'dreamers' - op den duur het staatsburgerschap te verlenen. Dat is ruim het dubbele aantal mensen dat nu bescherming krijgt onder de zogenoemde DACA-regeling. 

31 reacties

  • Gino De Neef

    6 jaar geleden
    En de democrats weigeren!
  • Edmond Dillien

    6 jaar geleden
    De woorden "op den duur" als die gebruikt werden in zijn verklaring dan is dat zoveel waard als een hondendrol, niks dus. In deze legislatuur moeten ze er dan al niet op rekenen en als hij herkozen word, ik net als zovelen hoop van niet, dan komt er helemaal niks van want dan gaat hij volop gaan voor wat hij wil. Hij moet dan niemand meer proberen op zijn hand te krijgen om verder te zetelen want dan is't "fin de carrière" voor hem en zijn marionetten kabinet.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Van zijn verkiezingsbelofte nummer één, dat Mexico die muur ging betalen, komt blijkbaar niets meer in huis?
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Wel asielzoekers maar niets gehoord van Noord Afrikanen
  • Dirk Kindt

    6 jaar geleden
    Orde op zaken. Natuurwetten zijn er om na te leven. Misschien heeft de E.U. een Trump nodig. Laat onze militairen hun dienst doen zoals het hoort en niet de straat op.