Slachtoffers brand na benefiet van buren: “Deze steun doet enorm veel deugd”

© jvdv

© jvdv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Driehonderd eters namen zondag deel aan de benefiet voor de slachtoffers van een woningbrand in de Beekstraat. “We zijn bijzonder dankbaar voor wat hier gebeurt. Niet alleen de financiële, maar ook de morele steun doet veel deugd”, getuigt het koppel.

JAN VAN DE VELDE

Op dinsdag 12 juli sloeg het noodlot toe: de zolderverdieping van de woning van Patrick Mertens (53) en Annemie Van Meersche (54) werd getroffen door een blikseminslag. Het daaropvolgende inferno richtte een ravage aan. Toen de brandweerkorpsen van Hamme, Dendermonde en Lebbeke arriveerden, sloegen de vlammen uit het dak, dat al gedeeltelijk was ingestort.

Het koppel was de dag voordien met vakantie vertrokken naar het Spaanse Almeria. “We kwamen er maandagnamiddag aan en dinsdagavond belde onze dochter dat er een brand woedde in ons huis”, vertelt Patrick. “Ze vertelde geen details en stuurde ook geen foto door. Dan weet je dat er veel meer aan de hand is dan een onschuldig schouwbrandje. De uren daarna waren verschrikkelijk. Gelukkig konden we woensdag een terugvlucht boeken. Iemand van ons reisbureau van Hilde Nobels bracht ons met een shuttle naar huis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen