Willy Naessens zoekt vrijwilligers om bloemen in zijn dorp water te geven

© pdv

Wordt Elsegem ook volgend jaar opnieuw een bloemendorp? Het is momenteel dé vraag in het dorp. Als het van Willy Naessens afhangt, zal dat zeker het geval zijn. “Voorwaarde is wel dat ik vrijwilligers vind om de bloemen te verzorgen”, zegt hij.

PAUL DARRAGAS

Elsegem is in de ban van de bloemen. Na tien jaar met hart en ziel de zowat honderdvijftig bloembakken en bloemstukken in de dorpskern te hebben verzorgd, houden Aimé Delagrange (70) en Albert D’Hondt (69) het voor bekeken. “De verzorging en het onderhoud van de bloemen van april tot oktober is echt te zwaar geworden”, zeggen ze. Elsegemnaar Willy Naessens zorgde sinds zijn ereburgerschap voor een bebloemd dorp. De bloemen werden nu uitzonderlijk vervroegd weggehaald voor het Belgisch Kampioenschap Mennen op zijn Strohoeve volgend weekend.

“Tot mijn grote verbazing is er blijkbaar commotie ontstaan als zou ik de bloemen hebben laten weghalen omdat ik te weinig respect en dankbaarheid krijg van de inwoners en van het gemeentebestuur”, fronst Willy Naessens de wenkbrauwen. “Ik moet dat met klem ontkennen. Ik hou van Elsegem, van Wortegem-Petegem en van de inwoners.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen