Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Vooral Vlamingen slikken steeds meer antidepressiva

BinnenlandTussen 2011 en 2015 is het aantal door het Riziv terugbetaalde dagelijkse dosissen van antidepressiva met 14,5 procent gestegen van 278,9 naar 319,4 miljoen. Vooral in Vlaanderen (+17,2 procent) is er een toename, zo schrijven de kranten van Sudpresse vandaag op basis van cijfers van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). In Wallonië en Brussel gaat het om stijgingen van respectievelijk 12 en 10,5 procent.

43 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Als we van de nva er nog een bij jobke moeten bijnemen om rond te komen en hun steeds verhoogde facturen te kunnen betalen en van hier naar ginder hollen om alles rond te krijgen omdat ikke ikke gevoel te behouden.! Ge moet bij ons in Antwerpen eens komen kijken , het is schandalig en 't ja wat wil je dan
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    De mensen duidelijk maken dat ze door zelfkennis en levenswijsheid op te doen sterker in het leven staan is bijna taboe geworden. Integendeel, burn-out, depressie, allerhande gedragsstoornissen, het wordt er in gestoempt dat we er zelf niets kunnen aan doen. Alles is een ziekte. En wie kan je helpen? De arts, psycholoog en de farmaceutische industrie natuurlijk. Ze leven er tenslotte van.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    pascal devillé,Je kan het nochtans op elke wereldbol of wereldkaart terugvinden.Als men mij in het buitenland vraagt waar ik vandaan kom,dus naar mijn nationaliteit vraagt,antwoord ik met Belg.Niet dat ik daar geweldig trots op ben.U antwoord dan met vlaming?Maar een vlaming, die bij verkiezingen vragende partij is om belogen,bedrogen en geplukt te worden,ben ik zeker niet.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Sommige mensen moeten gewoon de moed bijeenschrapen om van habitat te veranderen. Anti-depressiva is een soort vogelepik. Is het niet recht in de roos (het is nooit in de roos) krijg je een ander merk voorgeschreven. De neveneffecten kunnen catastrofaal zijn.
  • Cédric Nuyts

    6 jaar geleden
    nva moet ons maar blijven uitzuigen. het is op bij de mensen depressie, burnout, zinloos geweld gaat hier nog burgeroorlog worden