Toen de advocaat van het Witte Huis hoorde dat Trump (links op de foto) Mueller (rechts) wou ontslaan vanwege mogelijke belangenvermenging stelde hij zijn veto. Hij waarschuwde voor de rampzalige gevolgen voor Trumps presidentschap. Daarop krabbelde Trump terug.
Volledig scherm
Toen de advocaat van het Witte Huis hoorde dat Trump (links op de foto) Mueller (rechts) wou ontslaan vanwege mogelijke belangenvermenging stelde hij zijn veto. Hij waarschuwde voor de rampzalige gevolgen voor Trumps presidentschap. Daarop krabbelde Trump terug. © AFP

Trump wilde speciaal aanklager in Ruslandonderzoek Robert Mueller in juni ontslaan

De Amerikaanse president Donald Trump heeft geprobeerd om speciaal aanklager Robert Mueller te ontslaan in juni. Maar hij krabbelde terug toen de advocaat van het Witte Huis, Donald McGahn, zelf met opstappen dreigde. Dat bericht de New York Times vandaag. Trump ontkent intussen dat hij Mueller wilde ontslaan. "Fake news", klinkt het vanuit het Witte Huis.

6 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Fake News? Maar inmiddels heeft zelfs Fox het bevestigd, dik tegen hun zin!
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Volgens mij is Siegfried gewoon Fons. Nogmaals: die memo houdt niks in. Geschreven door Nunes, op basis van geheime documenten die niemand mag inzien. Niet de Democraten, niet de FBI, niet de DoJ. Niemand. Net zoals de 50000 e-mails die terug gevonden werden en die zo beschadigend gingen zijn voor de Democraten... zucht.
  • richard Siegfried

    6 jaar geleden
    Watergate het is erger dan watergate en als de "Democraten" het niet meer kunnen tegenhouden dan komt de prop FISA Memo op de tafel terecht en dan zullen er hoofden rollen! En voor diegene die denken dat het President Trump zou zijn, Jullie zijn van spijt wie het benijdt al lange tijd gedesinformeerd.
  • jean petermans

    6 jaar geleden
    Het gaat steeds meer op Watergate lijken
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Nog nooit kwam een Amerikaanse president zo veel in het nieuws. Men vindt iedere dag wel iets. Maar dat de werkloosheid daalt in de VS, dat moeten we vernemen langs andere kanalen.
  1. Ex-FBI-baas Comey beschuldigt Trump van leugens in getuigenis voor Senaat
    Update

    Ex-FBI-baas Comey beschul­digt Trump van leugens in getuigenis voor Senaat

    In de VS zat vanmiddag zowat iedereen op het puntje van zijn stoel voor het politieke spektakel van het jaar: de getuigenis van ex-FBI-kopman James Comey in de Senaat. Comey beantwoordde er meer dan twee en een half uur lang vragen over de rol van Amerikaans president Trump in het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne vorig jaar. Hij beschuldigde Trump van leugens, maar de woordvoerster van het Witte Huis ontkende met klem. "Trump is geen leugenaar. Eerlijk gezegd voel ik me beledigd door die vraag." En Trump zelf? Die zweeg op Twitter, maar gaf wel een korte reactie op een topbijeenkomst van gouverneurs en burgemeesters. Zijn boodschap was er een van wantrouwen jegens de politieke klasse. "Zij zullen liegen, zij zullen ons hinderen, zij zullen hun haat en vooroordelen verspreiden. Maar wij gaan vechten en overwinnen."
  2. Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
    Mijnenergie

    Klopt jouw energiefac­tuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?

    Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap.