© pvbm

Onverdoofd slachten zit weer in de lift

Het onverdoofd slachten voor het Offerfeest zit in Limburg weer in de lift. De twee enige slachthuizen in onze provincie waar het toegestaan is - Beringen en Genk - kregen voor vandaag 1.152 slachtbrieven. Dat zijn er de helft meer dan vorig jaar. Intussen groeit in Lummen onvrede omdat de gemeente in 2015 631 euro moest betalen voor het slachten van één schaap.

Roel Damiaans

Na de spectaculaire terugval in 2015 laten de Limburgse moslims vandaag opnieuw meer schapen onverdoofd slachten voor het Offerfeest. Vorig jaar kende het onverdoofd slachten een absoluut dieptepunt, mede door de actie van dierenrechtenorganisaties, de boycot van de Marokkaanse gemeenschap en de verwarring die ontstond in de aanloop naar het Offerfeest. Vele moslims opteerden daarom voor een financiële gift.

Voor vandaag hebben de twee Limburgse erkende slachthuizen waar onverdoofd slachten is toegestaan in totaal 1.152 slachtbrieven ontvangen. Dat de kostprijs voor de betrokken gemeenten enorm varieert, blijkt uit onderzoek van deze krant. Zo moest Lummen 631 euro betalen voor één schaap. “Daar koop je een halve kudde voor.”

Lees er hier meer over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer