Van deze Japanse bananen mag je de schil gewoon mee opeten
In Japan maken ze zich niet langer moe door de schil van een banaan te verwijderen. Wetenschappers ontwikkelden een variant van de vrucht, waarvan je de schil gewoon mee mag opeten. Luiheid heeft wel zo zijn prijs: je betaalt een kleine 5 euro voor een 100% eetbare banaan.
De banaan krreeg de naam 'Mongee' (spreek uit als "mon-gay") mee, een dialectwoord voor 'ongelooflijk'. Het ongelooflijke aan deze vrucht is dat je ze met de schil naar binnen mag werken. Het Japans onderzoeksinstituut voor landbouw D&T Farm bedacht het fruit, dat groeit onder toezicht volgens een proces van bevriezen en ontdooien. Het begon als een onschuldig experiment bij wijze van tijdverdrijf, maar groeide uit tot een heus project.
De wetenschappers planten bananen in een omgeving die onder de -23° wordt gehouden. Vervolgens laten ze de vruchten ontdooien en verplanten ze die, waardoor ze veel sneller groeien door het temperatuurverschil. Daardoor ontstaat een schil die een textuur van sla heeft, legt Tetsuya Tanaka uit, die mee het experiment uitvoerde. Gewone bananen groeien in een omgeving van ongeveer 25 à 26 graden.
Volgens D&T Farm leveren de bijzondere bananen uitzonderlijke gezondheidsvoordelen op. "De schil van een banaan is een geweldig ingrediënt, dat barst van de vitamine B6, magnesium en tryptofaan." Volgens de onderzoekers is de vrucht zoeter van smaak en bevat ze ook ruim vijf gram suiker meer per banaan. De schil zou niet bitter smaken. Japanse journalisten omschrijven de smaak als erg tropisch, net zoals een ananas. De schil is erg dun en heeft geen rare structuur, wat het makkelijk te eten maakt.
Om de banaan te kunnen proeven, zal je helaas een tripje naar Japan moeten plannen. De productiekosten liggen erg hoog, waardoor export voorlopig nog niet op de planning staat. Op dit moment kan je een banaan proeven voor zo'n 4,8 euro ter plaatse.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
-
Jobat
Hoe wordt jouw loon beïnvloed door je jaren ervaring?
Werkervaring en loon stijgen doorgaans hand in hand. Zo blijkt ook uit de cijfers van het recentste Salariskompas van Jobat.be. Tijdens welke werkjaren stijgt je loon het sterkst? Welke rol spelen je diploma en geslacht? En wat is de impact van de sector en regio waar je aan de slag bent? -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
-
Spaargids.be
Dit is wat je jaarlijks uitspaart door elke dag boterhammen mee te nemen naar je werk
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
-
HLN Shop
Een testrit is een absolute aanrader: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerPedro Gonzalez
Pedro Gonzalez