© MD

© MD

© MD

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Belgische veldrijders verkennen WK-parcours: “Technisch veeleisend, heel mooi”

Op de tweede dag van hun mini-stage in Valkenburg verkenden de Belgische veldrijders het parcours waar pas volgend weekend het WK zal worden gereden. Boven op de Cauberg kon Wout van Aert al eens testen op welke stroken hij de strijd kan aangaan met topfavoriet Mathieu van der Poel. Het lag er spekglad bij en dat mocht de titelverdediger aan den lijve ondervinden, zoals blijkt uit bovenstaande video, waarna hij met een broek vol modder de verkenning af moest werken. Het was dus meteen duidelijk: het zal een loodzwaar WK worden. “Het is een loodzwaar en technisch veeleisend parcours. Heel mooi”, vond ook bondscoach Sven Vanthourenhout.

Maarten Delvaux

Nadat ze gisteren al waren samengekomen in hun bungalow, vlakbij het WK- parcours, vertrokken de Belgische veldrijders vanmorgen om 9u30 stipt voor hun parcoursverkenning.

Op de Cauberg trok kopman Van Aert meteen fors door, zijn Belgische ploegmaats volgden op kleine afstand:

De technische en momenteel spekgladde afdaling van de Cauberg zal minstens even belangrijk zijn als de beklimming. Maar één ding is duidelijk: het zal een loodzwaar WK worden...

Dit is het meest “tricky” stuk op het parcours:

Gigantische VIP-tent, veel modder

Naast het parcours staat nu al een gigantische VIP-tent klaar: de Nederlanders zijn klaar om er op zondag 4 februari een feestje van te maken...

© md

Oké, het is nog een week maar de fans die van plan zijn om af te zakken naar Nederlands Limburg zetten best nu al hun laarzen klaar want de Cauberg ligt er modderig bij.

Geen zieke Cant, Van Loy moet vakantie nemen

Een bungalow voor de mannen, een bungalow voor de bondscoach en een bungalow voor de vrouwen. Maar die laatste liep gisteren niet helemaal vol. Slechts vijf van de zes vrouwen zakten naar Valkenburg af. Sanne Cant meldde zich ziek af. “Ze voelt zich al sinds maandag wat grieperig”, aldus bondscoach Vanthourenhout. “Om anderen niet te besmetten, was het beter dat ze thuis bleef.” De wedstrijd in Hoogerheide zondag komt normaliter niet in gedrang.

Ook voor de vrouwen was de ministage verplicht. Maar zij zijn niet allemaal fulltime profs. Zo moest opvoedster Ellen Van Loy vakantie nemen om erbij te zijn. “Voor mij hoefde die stage dan ook niet echt”, geeft ze eerlijk toe. “Ik heb er toch wel wat voor moeten regelen. Anderzijds wil ik het ook wel een kans geven.”

Bondscoach Sven Vanthourenhout sprong zelf ook op de fiets en was duidelijk een tevreden man: “Het is een loodzwaar en technisch veeleisend parcours. Heel mooi.”

© MD

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer